Sakız Adası açıklarında Türk sahipli iki gemi çarpıştı. Sakız Adası’nın 9 mil kuzeybatısında Vanuatu Bayraklı Türk sahipli ve 13 Türk personeli bulunan yüksüz ANT isimli gemi ile ile Singapur Bayraklı POTENTIA isimli gemi  çarpıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Sakız Adası’nın 9 mil kuzeybatısında Vanuatu Bayraklı Türk sahipli ve 13 Türk personeli bulunan yüksüz ANT isimli gemi ile Singapur Bayraklı POTENTIA isimli gemi çatışmış olup, ANT gemisi 1 nolu ambarından su almaktadır. AAKKM koordinesinde, bölgedeki ticari gemiler olay yerine yönlendirilmiş olup gemilerin bulunduğu bölgeye varmışlardır. 

Ayrıca Deniz Kuv. Komutanlığı ve Sahil Güvenlik  Komutanlığına ait deniz kurtarma unsurları da bölgeye yönlendirilmiştir.

Olay AAKKM tarafından takip edilmektedir. "

Fxre3tRXgAErFuo

Denizcilik Genel Müdürlüğünce bugün yapılan açıklamada;

"Dün Sakız Adası açıklarında çatışan Türk sahipli manevrası kısıtlı ANT gemisi 03.06.2023 günü saat 08:45'de Aliağa Bölge Liman Başkanlığı 3 nolu demirleme sahasına Sahil Güvenlik Botu refakatinde emniyetle demirlemiştir." denmektedir.

Editör: Nermin İstikbal