HAT-SAN YENİ HAVUZUNUN OMURGA KAYNAK TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

10.000 t kaldırma kapasitesine sahip, (-20 °c ) ‘de çalışabilme özelliği ile öne çıkan projenin, Hat-San’ın Yalova Altınova tersanesindeki törenine Estonya’nın Türkiye Büyükelçisi Annely Kolk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, BLRT Grupp yöneticileri ile davetliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve iki ülkenin marşının okunmasıyla başladı. Hat-San Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pepe yaptığı açılış konuşmasında NB 22 nolu proje hakkında bilgiler verdi.

Mustafa pepe

Mustafa Pepe:’’ Hat-San Tersanesi yaptığı yatırımlarla dünya markası olma yolunda’’

‘’ Hat-San Tersanesi 2006 yılında kurulmuş olup,  günümüz itibari ile 5 adet yeni gemi inşa kızağı, toplamda 2000 m yanaşma alanı sağlayan 3 adet iskelesi, 18.000 t ve 25.000 t kaldırma kapasitelerine sahip 2 adet yüzer havuzu, tüm ilgili tesis donanımları ve 1200 çalışanı ile yeni gemi inşaa ve gemi tamir bakım faaliyetleri yürüten bir tesistir.  Yılda yaklaşık 10.000 t çelik işleme kapasitesine ulaşmış 25,000 m2 kapalı olmak üzere toplam 100.000 m2 alana sahip bir tersanedir. Tüm bunların yanı sıra Hat-San Tersanesi yüzer havuz projelerinde yaptığı yatırımları ve deneyimleriyle ülkemiz adına bir dünya markası olma yolundadır. Hali hazırda Fransa’da, Danimarka’da, Karadağ’da ve Türk donanmasında Hat-San Tersanesi’nin inşa ettiği yüzer havuzlar başarıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Bu bağlamda Estonya BLRT Grupp ile gerçekleşen görüşmeler sonucunda 12 ağustos 2022 de kontratını imzaladığımız tüm tasarım ve dizaynı Hat-San tersanesine ait 10.000 t kaldırma kapasitesine sahip , (-20 °c ) ‘de çalışabilme özelliği ile öne çıkan yüzer havuz projemizin Hat-San Tersanesi ile BLRT Grupp arasında gerçekleşmesi temenni edilen uzun süreli işbirliğinin temel taşı olmasını beklediğimizi ifade etmek isteriz.’’

Hat-San Yönetim Kurulu Mustafa Pepe’nin konuşmasının ardından Estonya’nın Türkiye Büyükelçisi Annely Kolk ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun da törende günün önemine dair konuşma yaptı.  Protokol konuşmalarından sonra NB 22’nin ilk omurga kaynağı yapıldı.

Program, günün anısına yapılan hediyelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından verilen kokteyl ile devam etti.  

yakın çekim

toplu

Sergei Kravtsenko    blrt

Selim dursun

protokol toplu

kaynak

İstiklal marşıgeniş açı

DSC_5715başak şengülana görsel

Editör: Nermin İstikbal