Bahamalar merkezli Veer Corp, yeni görünümlü konteyner gemisi tasarımı için Amerikan Denizcilik Bürosu'ndan (ABS) prensipte onay aldı ve şimdi bu gemilerden ikisini 2024 yılına kadar inşa etmeyi ve suda bekletmeyi hedeflediğini açıkladı.

100 m uzunluğundaki gemiler, yeşil hidrojen yakıt hücreli motorların yanı sıra yelkenlere de sahiptir.

Veer CEO'su Danielle Doggett, "Bu AIP'yi ABS gibi tanınmış bir kuruluştan almak Veer'i diğer kavramsal projelerden ayırıyor" dedi. "Önemli ilerleme kaydediyoruz - bunun gerçekten olduğunu hissedebilirsiniz."

Kozmetik firması LUSH, şirketle birlikte projeyi desteklemek için çıktı: “Net sıfır taşımaya yönelik yol haritamız, hidrojen taşımacılığının erken benimsenmesi anlamına geliyor ve bu nedenle, Veer'in ilk gemisiyle ortak olma olasılığından dolayı çok heyecanlıyız. Verimli hizmet sağlamak için doğrudan bir ortaklık ve titizlikle tasarlanmış gemiler, bize çok ihtiyaç duyulan umudu getiriyor.''

Veer, bu yılın sonuna kadar bir tersane seçimi yapmak ve 2024 yılı sonuna kadar DynaRig yelken sistemlerine sahip iki gemi ile sevkiyata başlamak amacıyla, şimdi tersanelerden teklif paketine yönelik ihale yanıtlarını almayı dört gözle beklediklerini söyledi.

Doggett ayrıca bir Kosta Rika yeşil denizcilik girişimi olan SAILCARGO'nun kurucusu ve CEO'su ve ayrıca kıyı toplulukları için bir tersane birliği olan AstilleroVerde'nin kurucu ortağıdır.

Rüzgar tahriki, önceki on yılda algılanan bir mavi gökyüzü teknolojisinden son yıllarda endüstrinin ilgisini çekmeye doğru ilerledi. Bu ilginin yatırıma dönüştürülmesi, rüzgar destekli sevk sistemine sahip büyük ticari gemilerin 1m dwt kargo taşıma kapasitesi işaretini geçmesiyle, şimdi hızlı bir tempoda gerçekleşiyor.

Şu anda gemide kurulu rüzgar tahrik sistemlerine sahip 21 büyük gemi var ve Uluslararası Rüzgar Gemisi Birliği'ne (IWSA) göre bu sayının bu yıl sonunda 25'e (toplam 1,2 milyon dwt) çıkması bekleniyor.

Editör: Fulya Tekin