Türkiye, ICS'nin yönetim organına katılıyor

Türkiye'nin büyüyen denizcilik endüstrisi, Chartered Shipbrokers Enstitüsü (ICS) yönetim organına kabul edilmesinin ardından, profesyonel gemi alım satım standartlarının geliştirilmesinde daha büyük bir rol almaya hazırlanıyor.

Merkezi Londra'da bulunan ICS, komisyoncular, acenteler ve yöneticiler için dünya çapında tanınan profesyonel nitelikler sağlar. 111 yıllık derneğin 27. şube üyesi oldu.

Merkezi İstanbul'da bulunan ICS Türkiye, Türkiye'deki üyelik ve eğitim programının genişletilmesinden ve etkinliklerin, çalıştayların ve sınav merkezlerinin koordinasyonundan sorumlu olacak. Türkiye şubesi, Enstitü Kontrol Konseyi toplantılarında temsil edilmesiyle, diğer uluslararası şubelere katılarak Enstitünün genel gelişiminde bütünleyici ve etkili bir rol oynayacaktır.

Enstitü'nün Londra'daki Kontrol Konseyi Toplantısında şubeyi karşılayan ICS Başkanı Glenn Murphy şunları söyledi:

“Türkiye hızla büyüyen bir deniz gücü. 2021'de Türk limanlarında elleçlenen 526 milyon tonluk yükü destekleyen ülke çapında faaliyet gösteren 1000'den fazla gemi acentesi ve artan sayıda gemi komisyoncusu ve gemi yöneticisi ile yüksek kaliteli profesyonel eğitim, ülkenin uluslararası bir denizcilik merkezi olarak gelişimi için kritik öneme sahiptir. Türkiye'yi ICS şube statüsüne yükseltmekten mutluluk duyuyoruz.”

ICS Türkiye'ye, aynı zamanda Supramar Denizcilik ve Ticaret'in de genel müdürü olan Bahadır Tonguç FICS başkanlık ediyor.

dedi ki:

“Bu, 2012 yılında bir ICS üyesinin aklına gelen ve Türkiye'de denizcilik sektöründe çalışan profesyoneller tarafından hızla desteklenen bir fikirle başlayan bir yolculuk. Yıllar içinde istikrarlı bir şekilde bir liderlik grubu oluşturmaya, etkinliklere ev sahipliği yapmaya, öğrencileri desteklemek için öğretim kaynaklarının ve yerel sınav merkezlerinin geliştirilmesine ve yeni üyelerin niteliklerine kadar büyüdü. Akranlarımız tarafından tanınmaktan mutluluk duyuyoruz ve Türkiye'deki üyelik ve eğitim programını büyütmeyi ve denizcilik profesyonelleri için küresel bir organizasyon olarak Enstitüye katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Editör: Fulya Tekin