TAYMA EXPRESS'in mürettebatı,Şanghay'da kimyasal yanıklarla tahliye edildi

Konteyner gemisi TAYMA EXPRESS, 23 Eylül sabahı kimyasal yanık geçiren ve durumu kötüleşen bir mürettebat üyesine tıbbi yardım istedi.

 Gemi, resmi rapora göre, Şanghay'ın yaklaşık 70 nm GD'sinde devam ediyordu. Talep üzerine SAR gemisi DONG HAI JIU 321 TAYMA EXPRESS'e gönderildi, yaralı mürettebat üyesi güvenli bir şekilde SAR gemisine indirildi ve daha sonra hastaneye nakledildi.

 TAYMA EXPRESS, 22 Eylül'de Qingdao'dan Yangshan Limanı demirleme yerine geldi, aynı gün akşam demirden ayrıldı ve 23 Eylül başında DONG HAI JIU 321 tarafından karşılandığı Yangtze bölgesine doğru yola çıktı.

Yaralı mürettebat karaya çıkarıldıktan sonra  TAYMA EXPRESS, 24 Eylül'de yanaştığı Yangshan Anchorage'dan Kaohsiung Tayvan'a gitmek üzere ayrıldı.

Olayınnasıl meydana geldiği konusunda kesin bir bilgi yok. Konteyner sızıntısı mı, yoksa bir  kimyasal sızıntı mı veya rutin günlük faaliyetler sırasında mı?

TAYEX

Konteyner gemisi TAYMA EXPRESS, IMO 9525895, dwt 142400, kapasite 13296 TEU, inşa 2013, Liberya bayrağı, operatör Hapag-Lloyd.

Editör: Nermin İstikbal