Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün dünyaca ünlü markalarından Kınay, 75’inci kuruluş yıldönümünü 22 Eylül akşamı Esma Sultan Yalısı’nda görkemli bir törenle kutladı.Törende 75. Yıl Belgeseli ile şirketin 75 yılını anlatan bir film gösterimi yapıldı. Sina Kınay'ın konuşmasının ardından tören Fatih Erkoç konseri ile devam etti.

Kınay Yönetim Kurulu Başkanı Sina Kınay’ın yanı sıra Kınay yöneticileri ve sektörün önde gelen isimlerini bir araya getiren özel gecede konuşan Sina Kınay şu ifadeleri kullandı; 

''Dünya bizi bilişsel esneklik çağına davet ediyor!''

Bir tanım yapmak gerekirse biz anlam mühendisleriyiz, anlam taşıyoruz. Ve gelelim geleceğe. Dünya hiç durmaksızın değişiyor. değişim ve gelişimin özelinde teknolojinin her yerde hayatımızın bir parçası olduğunu biliyoruz ve bu böyle devam edecek. Sabah uyandığımızdaki dünya ile akşam başımızı yastığımıza koyduğumuz dünya bile aynı değil. bu da bizi hem birey hem de kurum olarak bilişsel esneklik çağına davet ediyor. Bilincimizde sürekli uyum sağlamanın, teknolojiyi yakalayan değil, teknolojiyi üreten olmanın esnek düşünce şekline, biçimine ulaşmanın kaçılmaz olduğu bir çağda yaşıyoruz. 

''Bizim dünümüz dünyanın yarınını belirlemeli!''

Kınay olarak bilişsel esneklik nedir sorusunu tek bir cümle ile özetleyebilirim. Yarın aslında dündü. Bu kadar basit. Bizim dünümüz dünyanın yarınını belirlemeli. Kınay da Türkiye'de, dünyada ve kendi sektöründe bu geleceği kuranlar arasında yer almak için var gücüyle çalışıyor, bunu söylemekten gurur duyuyorum.

''Yes you can, yes we can...''

Biz aslında gelececek derken, Türkiye'nin dünyanın her yerine gururla götürülen bayrağını tarif ediyoruz. Biz gelecek derken geleceğe giden yolda el ele, kol kola, omuz omuza olduğumuzu biliyoruz. Tüm dünyaya birlikte gideceğimizi biliyoruz. bu gün size aslında bundan sonra Kınay'ın izleyeceği rotanın kısa bir özetini vermek istedim. Son bir söz ile konuşmamı bitirmek istiyorum. Yurt dışına yayılırken ve orada potansiyel partnerlerimizle konuşurken, ana dili türkçe olmayan insanlarla konuştuğumuz esnada Kınay'ı ''Can I'' (Yapabilir miyim?) diye telafuz eden çok insana rastladım. Ben de onlara burada çok kısa bir cevap vermek istiyorum. ''Yes you can, yes we can...'' (Evet yapabilirsin, evet yapabiliriz...)

Birlikte yürüdüğümüz her yola, istediğimiz şeye ulaşmamız mümkün, buna eminim. Çünkü biz insan için anlam yüklü bir geleceği kurmak için varız. herkese çok teşekkür ediyorum. 

Editör: TE Bilişim