"Transfer Kazasında Kılavuz Kaptanının Ölmesiyle Trajedi Buradayım Dedi"

Birleşik Krallık Kılavuz Kaptanlar Derneği, kılavuz kaptan Francesco Golia'nın birkaç gün önce trajik bir pilot transfer kazasında vefat etmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama aşağıdaki gibidir:

"Son derece deneyimli bir Birleşik Krallık Kılavuz Kaptanı olan Francesco Golia'nın, bir kılavuz kaptan transfer botundan büyük bir açık deniz gemisine geçiş yaparken trajik ölümünü bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Sevenlerine, dostlarına ve meslektaşlarımıza en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Bu korkunç haberden etkilenen herkese desteğimizi sunuyoruz.
Nedeni henüz bilinmeyen ve tam olarak anlaşılması biraz zaman alacak olan kaza, 8 Ocak 2023'te Humber Halici'nde meydana geldi. MAIB (Deniz Kazası Soruşturma Şubesi) şimdi tam bir soruşturma başlattı ve zamanı geldiğinde rapor verecek.
Bir kılavuz kaptan olarak Francesco Golia, denizcilik endüstrisine olan tutkusu ve işine olan bağlılığıyla biliniyordu. Kaybı, denizcilik endüstrisinde uzun yıllar hizmet verdikten ve son yirmi yılını Kılavuz Kaptan olarak geçirdikten sonra kısa bir süre sonra emekli olacağını anladığımız için, kaybı çok daha yıkıcı.
Bu trajedi, Kılavuz Kaptanların işe gittikleri her gün karşılaştıkları riskleri ve zorlukları vurgulamaktadır. Genellikle karmaşık ve tehlikeli koşullar altında, bir gemiden diğerine bir ip merdivenle aktarılarak, gemilerin limanlara ve tesislere emniyetli bir şekilde girip çıkmasından sorumludurlar. Bu her zaman riskli bir işlemdir.
Kılavuz kaptanı yanında getiren kılavuz hizmet botunun hareketi, geminin hareketi ve ekipman arızası olasılığı, geminin, kılavuz botunun hassas zamanlaması ve koordinasyonunu ve hareketli bir platformdan diğerine geçerken Kılavuz Kaptanın kesin muhakemesini gerektirir. Bu işlemler genellikle gecenin köründe zifiri karanlıkta yapılır.
Birleşik Krallık ticaretinin %95'i gemiyle gelir ve gider. Günlük çalışmaları Birleşik Krallık limanlarını açık tutan Kılavuz Kaptanların özverisi olmadan, Birleşik Krallık ticareti birkaç gün içinde durma noktasına gelirdi.

Denizcilik sektörünü ve idari makamları bir kez daha Kılavuz Kaptanların ve mürettebatın transferi konusunda emniyete ve eğitime öncelik vermeye ve Kılavuz Kaptanlarımızın ve denizcilerimizin her yolculuktan sonra evlerine emniyetli bir şekilde dönmelerini sağlamak içinemniyetli ve güvenilir teknolojilere ve prosedürlere yatırım yapmaya davet ediyoruz. ."

Orijinal açıklama için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.seanews.com.tr/tragedy-strikes-as-maritime-pilot-dies-in-pilot-transfer-accident/195489/ 

Editör: Fulya Tekin İstikbal