Peru'daki en büyük ham petrol üreticisi olduğunu bildiren Kanada merkezli  şirket PetroTal, Peru'nun Amazon bölgesindeki nehirleri boyunca petrol ve malzeme taşımaya çalışırken gemilerinin ve mürettebatının yerli halk tarafından saldırıya uğradığını söyledi. 

Şirket, saldırıların mürettebatlarını ve gemilerini ve çevreyi riske attığını vurguluyor.

PetroTal saldırıların, adam kaçırmalar, gemilerine el konulması ve nehir taşımacılığının engellenmesi şeklinde arttığını bildirdi. 

Şirket, Nehirde bir mavnayı hareket ettirmeye çalışırken gemilerinden birini çevreleyen ve saldıran küçük teknelerdeki kişileri  gösteren kısa bir video yayınladı.

Yerel bir aktivist grup olan Bajo Puinahua Geliştirme ve Koruma Derneği'nin (Aidecobap) bugüne kadar iki geminin kontrolünü ele geçirdiğini ve 12 mürettebatı kaçırdığını bildirdi. Şirket ayrıca 40.000 varil petrol yüklü bir gemiyi de tuttuklarını belirtiyor.

Ek olarak, 6 Haziran'da PetroTal, Aidecobap'ın takipçilerinin ateşli silahlar ve bıçaklar kullanarak bir Peru Donanması gemisine saldırdığını söyledi. Bu durumda şirket, bir çelışanın ciddi şekilde yaralandığını bildirdi. 

Editör: Nermin İstikbal