Polonyalı yelken eğitim operatörü Morksie Mile'a göre, bir orka sürüsü İspanya açıklarında, bu kez Cebelitarık Boğazı yakınında başka bir yat batırdı. 

Morskie Mile, yatın 31 Ekim'de Fas'ın hemen açıklarındaki Boğaz'da batıya doğru giderken "katil balina sürüsü tarafından saldırıya uğradığını" bildirdi. Balinalar 45 dakika boyunca defalarca dümene çarparak "hasar ve sızıntıya" neden oldu. Mürettebat, liman römorkörleri ve Fas Donanması'nın yardımıyla yatı kurtarmaya çalıştı ancak su baskını çok ciddiydi. Mürettebat gemiyi güvenli bir şekilde terk etti ve yat, Tangier Med limanı açıklarında battı.

Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı

Grazie-Mamma-trackline-2

AIS verilerine göre yelkenli yatın Polonya bayraklı Grazie Mamma olduğu belirlenebiliyor, son AIS yayını 30 Ekim öğleden sonra saat 15.00 civarında alındı. 

İspanya açıklarındaki bu tarz olaylar dikkate değer vaziyette olsa da  zararsızdır; bazen gerçek hasara yol açıyorlar ve Grazie Mamma saldırılarda batan ilk tekne değil. Ancak şu ana kadar bu davranışın mürettebatı avlama veya onlara zarar verme girişimi olduğu görünmüyor. Vahşi doğada bir orca saldırısından ölen bir insanın belgelenmiş bir vakası hiçbir zaman olmadı.

Editör: Nermin İstikbal