Pertamina International Shipping (PIS) ve KAPOWERSHIP, Endonezya'da kritik enerji altyapısını geliştirmek için  Genel Ortaklık Anlaşmasının (GPA) resmileştirildiğini duyurdu.

20231202.PIS1.jpg Geçtiğimiz cuma günü Dubai'de düzenlenen imza töreniyle resmileştirilen anlaşma tarafların küresel aşamada daha temiz, daha erişilebilir enerji çözümleri sağlamaya yönelik ortak kararlılığını gösteriyor.

Anlaşma, PIS CEO’su Yoki Firnandi ve Karpowership’in kurucu ortağı Doğan Karadeniz tarafından imzalandı. İmza anına PT Pertamina (Persero) Başkanı Nicke Widyawati ve Endonezya Devlet İktisadi İşletmeleri (SOE) Bakanlığı daimi sekreteri Rabin Indrajad Hattari tanık oldu.

PT Pertamina Başkan Direktörü Nicke Widyawati, PIS ile Karpowership arasındaki bu işbirliğinin, Net Sıfır Emisyon 2060’ı sağlamak için enerji geçişine yönelik bir taahhüt biçimi olduğunu vurguladı. Nicke, “İşbirliği, yüzen mini LNG ve yüzer CNG tesisleri gibi mevcut varlıkları optimize etmek için diğer iş fırsatlarını keşfetmekle ilgili. Gazın yenilenebilir enerjiye köprü olması nedeniyle bu gelişmenin enerji geçişinin anahtarı olduğuna inanıyoruz” diye ekledi.

Turgay Ciner, 4 gemi siparişi verdi Turgay Ciner, 4 gemi siparişi verdi

Karpowership’in kurucu ortağı Doğan Karadeniz, bu işbirliğinin stratejik önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Hem Endonezya’da hem de Güneydoğu Asya’da PIS ile birlikte çalışmayı ve ülkeleri önemli enerji geçiş yollarında desteklemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Editör: Nermin İstikbal