ABD Sahil Güvenlik,  Pasifik Kıyısı boyunca kuzeye doğru ilerleyen ilk topikal fırtına hızla yaklaşırken uyarıları sıklaştırdı.

Halkın ve denizcilik camiasının, önümüzdeki saatlerde gelişmesi muhtemel fırtınanın tahminlerini ve beklenen seyrini yakından takip etmesi tavsiye ediliyor.

USCG Sektörü, özellikle tahminler 35 deniz milini aşacak sert rüzgarlar da dahil olmak üzere rüzgar hızlarına yaklaşmaya başladığında, 1.600 gros tondan büyük gemilere yola çıkmayı düşünmelerini tavsiye ediyor. Demirde kalan gemilere, mümkünse ikinci bir çapa hazırlamalarını, sevk tesislerini derhal beklemeye almalarını ve geminin demir atmaya başlamamasını sağlamak için izleme yapmalarını söylüyorlar. Rüzgar hızları 35 deniz milini aştığında, gemilere sevk tesislerini derhal beklemeye almaları tavsiye ediliyor. Ayrıca trafik şeritleri, sığlıklar ve kıyı gibi diğer gemilerden üç deniz milinden fazla uzakta kalmaları gerektiği söyleniyor.  

Fırtına, tahmincilerin beklediği gibi bir kasırga olarak Kaliforniya'ya ulaşırsa, 1939'dan beri bölgeyi etkileyen ilk kasırga olacak. Kaliforniya'da karaya inmek için önceden kaydedilen diğer tek kasırga 1858'deydi.

Hilary, Meksika kıyılarında ilk önce 75 mil / saat rüzgarlara giden topikal bir rahatsızlıktan hızla atladı ve şimdi Cuma öğleden sonra 145 mil hızla devam eden rüzgarları bildirdi. Kategori 4'te bir fırtına olarak kalması veya kuzeye gelip muhtemelen önce Meksika'da karaya temas ederken biraz güç kaybetmeden önce Kategori 5'e ulaşması bekleniyor. 

Editör: Nermin İstikbal