2 Şubat gecesi Seto İç Denizi'ndeki Kurushima Boğazı'ndan geçen iki Japon kargo gemisi çarpıştı ve gemilerden biri alabora olarak battı. 

Geminin mürettebatından üçünün yeri tespit edilirken, her ikisinin de kayıp olduğu bildirilen geminin kaptanı ve ikinci kaptanı için arama çalışmaları devam ediyor.  İkinci gemi de hasar gördü, ancak gemideki dört mürettebatta herhangi bir yaralanma olmadan limana ulaştı.

Japonya Sahil Güvenlik Imabari istasyonu, 2 Şubat'ta yerel saatle 19:30'da çarpışma raporlarını aldı ve olay yerine devriye botu gönderdi.  Mürettebat üyelerinden denizden kurtarıldı.

Yetkililer, boğazın çok işlek bir deniz şeridi olmasının yanı sıra en zorlu yollardan biri olduğunu çünkü navigasyonun gelgit akıntısının yönünden etkilendiğini söylüyorlar.  

Boğaz, Mayıs 2021'de bir kargo gemisi ile tankerin çarpışması ve üç kişinin ölümü de dahil olmak üzere çok sayıda kazaya sahne oldu.

İki gemi, çarpışma anında Kurushina Boğazı'nın batı girişine yakındı. Bir kireçtaşı yükü taşıyan 2.100 dwt'lik kargo gemisi Seiryu ,

Diğeri  1.700 dwt'lik kargo gemisi Koei Maru'nun Osaka'dan yaptığı seyirle boğazdan çıktığısanılıyor.

Son AIS raporu, Seiryu'nun Koei Maru'nun pruvası tarafından vurulduğu göründüğünde yaklaşık 10 deniz mili hızla seyahat ettiğini gösteriyor .

Editör: Nermin İstikbal