Ahırkapı Demir Bölgesi’nde  NEW LEGEND isimli 228m boyundaki kuru yük gemisi ve ELBSUN isimli 141m boyundaki konteyner gemisi çarpışırken Yassı Ada güneyi açıklarında çatışan PATRIA SEAWAYS isimli 154 m boyundaki RO-RO gemisi ve YASA PIONEER isimli 229 m boyundaki kuru yük gemisi kaza yaşadı. 

F6Nl_eGW0AAaCV_F6Nl_eFWsAAnUMV

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü X sayfalarında yapılan açıklamada "Ahırkapı Demir Bölgesi’nde çatışan NEW LEGEND isimli 228m boyundaki kuru yük gemisi ve ELBSUN isimli 141m boyundaki konteyner gemisinde KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botumuzca yapılan incelemelerde; herhangi bir can kaybı, yaralanma ve çevre kirliliği tespit edilmemiştir." denildi. 

Sabahın erken saatlerinde meydana gelen diğer bir kazada ise Yassı Ada güneyi açıklarında çatışan PATRIA SEAWAYS isimli 154 m boyundaki RO-RO gemisi ve YASA PIONEER isimli 229 m boyundaki kuru yük gemisi çarpıştı. Bu kazada Yasa Pioneer gemisi Yassıada açıklarında demirlemeksizin hareketsiz beklerken Körfez bölgesinden gelen Patria Seaways adlı ro-ro gemisi sancak bordasından bindirmek suretiyle maddi hasara yol açmıştır. 

yasapio

patria

Editör: Fulya Tekin