İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Cuma günü yaptığı açıklamada, Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması varlıklarını Doğu Akdeniz'e konuşlandırma emrini verdiğini ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne girmeye hazır görünmesi nedeniyle ilk devriyelerin bugün başlayacağını doğruladı. 

Sunak, çabaların halihazırda bölgede bulunan müttefiklerle birlikte yürütüleceğini söylerken, ABD Donanması, şu anda Doğu Akdeniz'de konumlandığı bildirilen USS Gerald R. Ford'un ek fotoğraflarını yayınladı.

Başbakan Sunak, "Bölgedeki askeri ve diplomatik ekiplerimiz, güvenliği yeniden tesis etmek ve Hamas teröristlerinin bu barbar saldırısının binlerce masum kurbanına insani yardımın ulaşmasını sağlamak için uluslararası ortaklarımıza da destek verecek" dedi. 

Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek

Birleşik Krallık'ın tam askeri paketi aynı zamanda P8 uçaklarını, gözetleme varlıklarını ve üç merlin helikopterini de içerecek. Kraliyet Deniz Piyadelerinden oluşan bir ekip, İsrail'e ve bölgedeki ortaklara pratik destek sağlamak, caydırıcılık ve güvence sunmak üzere hazır bulunacak. İki yardımcı gemi önümüzdeki hafta Doğu Akdeniz'e taşınacak. Ayrıca Başbakan, İsrail, Kıbrıs ve bölge genelindeki tüm askeri ekiplerin acil durum planlamasını ve komşu ülkelerin İsrail'deki istikrarsızlığın yayılmasıyla başa çıkma çabalarını desteklemek üzere hazırlanmasını da istedi.  

Editör: Nermin İstikbal