İMEAK Deniz Ticaret Odası Merkez Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimi, 15 Ekim 2022 Cumartesi günü, Tuzla’da Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü’nde yapıldı.

1945 oyun geçerli sayıldığı seçimde, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın Mavi listesi 1800 oy ile açık ara farkla seçimi kazandı. Turuncu liste 126 oy alırken, Beyaz listeye 19 oy çıktı.

tk7

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından bir konuşma yapan Tamer Kıran, “Fevkalade bir netice ile üyelerimizin bize göstermiş olduğu teveccühle 4 yıl daha hizmete devam etmek üzere görevlendirilmiş bulunuyoruz.” dedi.
Üyelerimiz Bizlere “Bir 4 Yıl Daha Göreve Devam” dedi.

Bu seçimin geçtiğimiz seçim sürecine göre çok daha kısa olduğunu, önceki dönemde ertelemelerin ve uzatmaların da etkisiyle 8 aylık bir kampanya süreci yapmak durumunda kaldıklarını hatırlatan Tamer Kıran, “Bu sene bu süreci 1,5 ayda bitirdik. Aslında bu 1,5 ayda bitmedi. Çünkü biz 4,5 senedir çalıştık ve yaptıklarımızla bu üyeler bizlere ‘bir 4 yıl daha göreve devam’ dedi. Üyelerimiz bizim çalışmalarımızı takdir edip yeniden bu göreve layık gördüler.” diye konuştu.

tk4

Bugün Tuzla’da, Odamızın en önemli eseri, göz bebeği Piri Reis Üniversitesi’nde bulunduklarını belirten Tamer Kıran, şunları söyledi:

“İstanbul dışından İskenderun’dan, Rize’den, Samsun’dan, Van’dan, Antalya’dan, Trabzon’dan, Bodrum’dan birçok üyemiz buraya geldi. Bizlere olan güvenlerini göstermek için geldiler ve bizleri onurlandırdılar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bize oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Görevimize önümüzdeki dönemde de herkesi kapsayıp devam etmek istiyoruz. Ekip arkadaşlarımı da kutluyorum. Üyelerimiz sadece beni seçmedi, bizleri bir ekip olarak seçti. Hep birlikte 4 yıl daha bu sektöre hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah birlik, beraberlik içerisinde bunu başarırız. Hepiniz sağ olun, var olun.”

İMEAK DTO Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin seçileceği Meclis Toplantısı, 21 Ekim Cuma günü Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.

tk5

tk3

tk2

tk1

Editör: Fulya Tekin