İMEAK Deniz Ticaret Odası 9. Dönem Son Meclis Toplantısı Yapıldı

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası’nın (DTO), 9. Dönem son Meclis Toplantısı, 6 Ekim 2022 Perşembe günü yapıldı.

2018-2022 döneminin son Meclis Toplantısı, Oda Meclis Salonu’nda, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır başkanlığında gerçekleştirildi.

FeZd_kaWYAIRS-b

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran yaptığı konuşmada, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereği, Oda ve Borsaların organ seçimlerinin 2022 yılının Ekim ve Kasım ayları içinde yapılması gerektiğini belirterek, Deniz Ticaret Odası’nın Merkez ve Şubelerinde seçim tarihlerinin belirlendiğini hatırlattı.

Kocaeli, İzmir ve Aliağa Şubelerinde seçimlerin yapıldığını, her üç şubede tek liste ile girilen seçimlerde mevcut Başkanların listelerinin üyelerce tercih edildiğini belirten Tamer Kıran, 8 Ekim Cumartesi günü Bodrum, Marmaris ve Fethiye Şubelerinde, 9 Ekim Pazar günü Batı Karadeniz Ereğli , 12 Ekim Çarşamba günü İskenderun, 6 Kasım Pazar günü Antalya Şubelerinde seçimlerin yapılacağını söyledi. Kıran, Odamız Merkezinde ise önümüzdeki dönem görev yapacak Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelerinin, 15 Ekim 2022 Cumartesi günü, Piri Reis Üniversitesi Kampüsünde yapılacak seçimle belirleneceğini hatırlattı.

Göreve geldikleri 2018 yılı Nisan ayından bugüne kadar olan 4,5 yıllık sürenin çok hızlı geçtiğini belirten Tamer Kıran, “40. yılını dolduran Odamız tarihinin en zor, aynı zamanda da en yoğun dönemlerinden birisini geride bıraktığımızı söyleyebilirim. Görev dönemimizin önemli bir kısmı tüm Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisinin tehdidi altında geçti. Bu süreç zarfında yine küresel ekonomik çalkantıların sıkıntılarını çok yakından hissettik. ‘Bir savaşın çıkmadığı kaldı’ dediğimiz bir zamanda hemen yanı başımızda Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında başlayan ve halen süren savaşı da gördük. Tüm bunlar omuzlarımızda bulunan yükün daha da artmasına neden oldu.” dedi.

Tamer Kıran, şunları söyledi:

“Çok zor bir dönemdi ama Allah’a şükür hepsinin altından kalkmayı başardık” diyen Tamer Kıran, üyelerle çok yakın teması sürdürdüklerini, üyelerden gelen her talebi titizlikle değerlendirdiklerini, ilgili kurumlara iletip, takibini yaptıklarını, asla yılmadan ve yorulmadan hep daha iyiye ve daha güzele ulaşmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Tamer Kıran, “Geriye dönüp baktığımda hamdolsun başarılarla dolu bir görev dönemi geçirmenin, üzerimize aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Geçen 4,5 yıla baktığımda deniz taşımacılığından, gemi inşaya, limanlara, deniz turizmi olmak üzere tüm sektörlerimizi ilgilendiren konularda onlarca başarılı işe imza attığımızı görüyorum.” dedi.

Neticede, çok kıymetli üyelerimizin büyük çoğunluğundan göreve devam etmesi yönünde gelen destek üzerine Eylül ayı Meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığı için tekrar aday olduğunu hatırlatan Tamer Kıran, “Üyelerimiz teveccüh gösterirlerse önümüzdeki dönem de aynı ciddiyet ve kararlılıkla göreve devam edeceğimi bir kez daha huzurlarınızda teyit etmek isterim.” dedi.

Tamer Kıran, Başkanlığı döneminde kendisiyle yola çıkıp, birlikte yürüyen, her daim yanında olan Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarına, Odamıza yakışan duyarlılıkta verdikleri tüm hizmetler için her bir Meclis Üyesine, Meslek Komitelerine, Komite Başkanlarına ve Üyelerine, pandemi dönemi dahil zorlu dönemlerde artan iş yüklerine rağmen büyük bir sorumluluk ve özveri ile çalışan Oda personeline teşekkür etti.

Tamer Kıran, “Görev yaptığım süreç boyunca sektör olarak desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine ve Maliye, Ticaret, Dışişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarımız ile çok değerli bürokratlarına sorunlarımıza gösterdikleri ilgi, çözümü noktasında yapıcı tutumları ve yardımları dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Yine bu dönemde denizcilik sektörünün duayen İsimlerini, ulu çınarlarını, sektöre çok büyük emekleri geçmiş değerli insanları kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Tamer Kıran, hepsine Allah’tan rahmet diledi.

Tüm üyeleri oylarını kullanmaya davet eden Tamer Kıran, sözlerini “Seçim, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru… Bu süreci Odamızın 40 yılı aşan kültürüne yakışan olgunlukta yürüteceğimizden şüphem yoktur. Seçim süreçlerinin birlik ve beraberlik içerisinde, demokratik bir olgunlukta geçmesini temenni ediyor, sonuçların şimdiden üyelerimize, camiamıza ve sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”, diyerek tamamladı.

Editör: Fulya Tekin