GEMİDE BAYRAM

Tüm camianın bayramını kutlarım. Gemilerde bayram nasıl kutlanıyor diye merak edenleriniz olabilir. Ben bir bayram gününü sizle paylaşayım. Belki bazı kaptanlarımıza da örnek olur. İzmir’de Tuğba yemişçisinden draje çikolata ve lokumları 2’şer takım almıştım.

İzmir’li çocuklar söylediler en iyi pastane Reyhan pastanesiymiş.

10’ar kişilik 2 tane pasta aldım. İzmir’li kızlar düğünlerinde pastayı Reyhan’dan olmasını isterlermiş. Yani böyle de bir üne sahip. Kaptanlarımızın aklında olsun, pastaları aldınız, bayrama 10-15 gün daha var, atın dondurucuya. Günü geldiğinde çıkarıp servis edersiniz.

Çalıştığım şirket her bayramda gemilere gönderdiği mesajda bayram harcaması için 70 dolarlık bir limit koyduğunu belirtir. Beni hiç ilgilendirmez. Canımın istediğini alırım. Genelde bu 70 doların çok üstünde olur ama ben kasa hesabına 70 dolar işlerim, üstünü kendi cebimden öderim.

Feda olsun.

Namımız yürüyor mu siz ona bakın. Tabii, nam bununla kalsa iyi. Bundan önceki gemideki bayramda zabitlerime hediye almıştım. Bu kez bu geminin tayfalarına aldım. Terbiyeli ve çalışkan olduklarından hediyeyi hak ettiler. Onların hediyelerini de Evyap’tan almıştım. Poşetlerin içine koyarak salonun bir köşesine koydum.

Sıra geldi pastaları kesmeye 

Bi ondan, bi bundan 20 tabağa paylaştırdık. Sonra geçtik salona. Bayramlaşma saatimiz saat 10.00 

Sandalyeleri çekerek yol açtık. Teker teker herkes birbiriyle bayramlaşmaya başladı. Artık eli öpülecek yaşa gelmişiz demek.. 

Aşçıbaşı bana hayran. Ona ekstra olarak bir zarfın içine 50 dolar koyarak verdim. Kamarota da 30 dolar.. 

Eski adetleri benden başka yürüten yok..  

Sonra ufak bir nutuk. 

Zabitan içerdeki salona geçsin ben tayfayla yalnız kalayım. 

Gelin bakayım tayfalar.

İlk önce birlikte bir resmimiz olsun.. 

Sonra bayram hediyelerini teker teker verdikten sonra da çektiririz.

Herkes verdiklerimi giyindi. Sonra hep bir ağızdan unutturulmak istenen andımızı okumaya başladık “TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, YASAM” Bunun video görüntüsü de var. Zaten resimleri de go-pro’dan kaydettim. 

Hangi gemiye nasip olur bu mutluluk tablosu. Mühim olan insanlıktan nasibini alan bir kaptana sahip olmamız. Maalesef ortalıkta bu kaptanlardan pek fazla yok. 

Yandaki salona geçip zabitlerle pastamızı yemeye başladık. 

Pasta dendiği kadar varmış. Herkes çok beğendi. 

En solda resim çeken 2.kaptanım, aradan onca sene geçmesine rağmen her sene mutluluk günümüz olan 28 Eylül’de bana bir kutlama mesajı gönderir. 

Hayırlı bayramlar dileğiyle..