Fransız yelken kargo şirketi ve çikolata üreticisi Grain de Sail, geçtiğimiz günlerde karbonsuz bir lojistik işi geliştirme çabalarında bir sonraki adıma geçti.

 Şirket, ikinci yelkenli kargo gemisinin gövdesinin yakın zamanda Piriou tersanesinde yüzdürüldüğünü bildirdi. Şirkete göre inşaat, yeni geminin hizmete girmesi beklenen zaman çizelgesinde ilerliyor.

Grain de Sail, küçük kargo partilerini taşımak için yelkenle çalışan gemiler kullanan, gelişmekte olan bir kargo nişinin parçası. Wilhelm Wilhelmsen ve CMA CGM Group gibi büyük şirketler yelkenle çalışan büyük ölçekli ticari gemiler inşa etme projelerine katıldıkça, işi genişletmek ve denizcilik endüstrisinin potansiyelini gösterme çabası içerisinde bulunuyor.

Grain de Sail II kargo yelkenlisi , 9 Mayıs'ta Vietnam'ın Ho Chi Minh Şehrindeki tersanede rıhtımdan çıkarıldı. Geminin gövdesi, Lorima'nın işletmeye alma kapsamında kurulumu tamamlayacağı Fransa'nın Lorient kentine nakledilecek.

Bu ayın başlarında Vietnam'da lansmandan önce gövde (Grain de Sail)

İkinci geminin toplam uzunluğu yaklaşık 171 fit olacak ve 165 fitin üzerinde bir hava çekişine sahip olacak. İki ayrı ambarda iki seviyede yüklenecek olan 240 palete (350 ton) kadar taşıma kapasitesine sahip olacaktır. Ayrıca 18 metreküp dökme sıvı taşımak için ayrı bir tankı ve varillerde 5 metreküp daha sıvı taşımak için bir alanı olacak. 

Şirket, yeni geminin birkaç ay içinde hizmete gireceğini söylüyor (Grain de Sail)

İkinci yelkenli kargo gemisinin gövdesi alüminyumdan inşa ediliyor ve gemi 1.170 metreküp yelkene sahip olacak ve şirket bunun hafif rüzgar koşullarında bile verimli olacağını söylüyor. Çevresel ayak izi, güneş panelleri ve hidrojeneratörler kullanılarak daha da azaltılacağı bildiriliyor. Bununla birlikte gemide, yedek güvenlik önlemi olarak limanlara giriş ve çıkışlarda kullanılmak üzere bir Kademe III motor ve dizel jeneratörler bulunacak.

L20naval tarafından geliştirilen, toplam dokuz mürettebat için konaklama yeri bulunsa da, iki yelkenli denizci tarafından manevra yapılabilecek şekilde tasarlanmış. Şirket, potansiyel müşterilere, rotaya bağlı olarak tahmini 12 ila 13 deniz mili hızıyla geminin  ilk gemiden daha hızlı olacağını belirtiyor.


 

Editör: Nermin İstikbal