Türkiye’nin premium gemi inşa ve yan sanayi fuarı Expomaritt Exposhipping İstanbul, 2-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında 17. Kez Viaport Marina, İstanbul’da düzenlenecek.  

Bu yıl 17’nci kez kapıları dünya ve Türk denizcilik camiasına açacak olan Expomaritt Exposhipping İstanbul fuarı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Fuarda katılımcıların talep ve beklentilerini karşılamak adına önemli çalışmalar yürüttükleri belirten Expomaritt Exposhipping İstanbul Fuar Müdürü Semih Etyemez, “İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın fuarı ve süreçte odanın tüm birimleriyle birlikte hareket ederek yol alıyoruz. Ülkemiz, coğrafik yapısı da düşünüldüğünde, bölgesel olarak en büyük gemi inşa ve hizmet kapasitesine sahip ve bu organizasyonla da gerek yerli gerek yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin bir arada olmaktan memnuniyet duyduğu bir fuara ev sahipliği yapıyor. Bu sektörde ülke olarak öncü ve haklı bir iddiamız var. İlgili faaliyet alanlarında güçlü vizyona sahip STK’larımız bulunmakta. Gerek sektör liderleri gerek kamu kurum ve kuruluşları yapıcı destekleri ile bizlerle iş birliği halindeler. Bu zamana kadar gerçekleştirilen fuarlarda olduğu gibi bu fuarda da Gemi İnşa Sanayicileri Birliği başta olmak üzere, diğer tüm STK’larımızla yakın temas içindeyiz. Ülkemizi ve tabii tüm denizcilik sektörünü ilgilendiren böylesine bir oluşumda dirsek teması yol alabiliyor olmaktan son derece memnunuz” şeklinde konuştu.  

35 ülkeden 700 katılımcı 

2-5 Mayıs 2023 tarihinde tarihlerinde düzenlenecek olan Expomaritt Exposhipping İstanbul fuarında 2023’te 35’ten fazla ülkeden 700 katılımcı marka ile 65’in üzerinde farklı ülkeden 9 bin kadar sektör profesyonelinin bir araya gelmesini bekleniyor. Katılımcı markaların özellikle; Almanya, İngiltere, Danimarka, Norveç, Hollanda, İtalya ve İspanya’dan olacağı öngörülüyor. Özellikle tüm sektörü ilgilendiren bir konu olan “sürdürülebilirlik” için ayrıca özel bir partner belirlenmesi planlanıyor. Etyemez konuyla ilgili “Informa Markets olarak sürdürülebilirlik dünya genelinde bu çok önem verdiğimiz bir konu” ifadelerini kullandı.   

Büyük organizasyonlara imza atıyoruz 

Informa Markets globalde ayrıca Seatrade Cruise Global, Sea Asia, Seatrade Maritime Middle East ve Seatrade Offshore Marine & Workboats Middle East dahil olmak üzere dünyanın önde gelen denizcilik fuar ve konferanslarının da organizatörü. Informa Markets olarak dünyanın en büyük fuar organizasyonlarına imza attıklarını söyleyen Etyemez, “Dünya çapındaki bu geniş iletişim ağımızın da desteğiyle hedef kitlemize kolaylıkla ulaşmayı öngörüyoruz” dedi. 

Türkiye bölgesinde önemli bir ülke 

Türkiye’nin bölgesel anlamda denizcilik açısında oldukça öneme sahip bir ülke olduğunu kaydeden Etyemez, “Tüm sektör paydaşlarından beklentimiz, Expomaritt Exposhipping İstanbul Fuarı’nı desteklemeye devam etmeleri ve sektörümüzün güçlü büyümesinin avantajını kullanarak yeni iş birlikleri için el birliğiyle çalışmaya devam etmemiz. Global bir denizcilik buluşması haline gelen fuarımızda gösterdikleri katılımın katlanarak devam etmesini bekliyoruz. Hem farklı pazarlara ulaşma hem de sektördeki gelişmelerden haberdar olma adına bulunmaz bir fırsat sunan Expomaritt Exposhipping İstanbul’da bir araya gelen profesyonellerin, deneyim ve bilgi aktarımlarıyla organizasyonun daha da zenginleşeceğine olan inancımız tam.  Düzenlenecek fuarda yeni bir ekiple ve daha inovatif yaklaşımlarla yol alıyoruz. Malum, bu tip organizasyonlar dünyanın her yerinde hız kesmeden ve yenilenen vizyonlarla hedefe kilitlenerek düzenleniyor. Amacımız, 2023 fuarında da benzer yenilikleri sektörle buluşturmak. Bunu fuara yönelik tüm stratejilerimizde gözlemlemek mümkün olacak” ifadelerini kullandı.  

Bu başarıyı kalıcı hale getirmek istiyoruz 

Organizasyonla ilgili orta ve uzun vadeli planlarını da aktaran Etyemez, “Her geçen yıl yenileniyor ve gelişiyoruz. Yeni konseptimiz ve büyüyen ekibimizle bu yıl her zamankinden daha güçlü ve gelecek adına daha motiveyiz. 16 kez başarıyla düzenlenen Expomaritt Exposhipping İstanbul için gelecek yıllarda da aynı başarıyı sürdürüp, ülkemizin global ticaretteki temsilinden gurur duyduğumuz bu sektör için çok daha başarılı işler yapmak istiyoruz. Hepimizin gurur duyacağı bir başarıyı kalıcı hale getirmek ve bunu sürdürmek en büyük motivasyonumuz. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da parmakla gösterilen bir denizcilik buluşması haline gelmek bir sonraki hedefimiz.  Büyük bir grup olmamız kaynaklı dünyanın her noktasında önemli organizasyonlara imza atıyoruz. Ekip olarak özellikle denizcilik fuarlarının tümüne katılım sağlıyor ve yakın temaslarda bulunuyoruz. Bu durum, özellikle yabancı katılımcının yerini almasına yönelik bağlantılarımızı güçlendirmek adına da önemli imkanlar. Çünkü, Mayıs 2023’teki fuarımızda hatırı sayılır bir yabancı katılımcıyı misafir ediyor olacağız” şeklinde konuştu.  

“Global Denizcilik Sektörünün Rotası İstanbul’a Çevriliyor!” mottosuyla 2-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında, bölgenin gemi inşa merkezi Viaport Martina Tuzla’da düzenlenecek 17. Uluslararası Denizcilik Fuarı Expomaritt Exposhipping İstanbul, sektörde özellikle uluslararası anlamda işini büyütmek isteyen markalar için mükemmel bir fırsat sağlayacak. Yeni tarihi ve yeni hedefleriyle birlikte aktif satışta olan fuarla ilgili tüm detayları www.expomaritt.com websitesi üzerinden öğrenmek mümkün.  

SeaNews_page-0001

Editör: Nermin İstikbal