Rekabet ve Düzenleyici Otoritelerden alınan onaylar, North ve Standard Club'ı birleştirme ve NorthStandard'ı oluşturma planında önemli bir adımdır.
NorthStandard'ın 20 Şubat 2023'te planlanan lansmanı, birleştirilmiş organizasyonun, 300 yılı aşkın ortak P&I mirası ve yaklaşık 750 milyon ABD Doları tutarındaki konsolide yıllık primleri ile denizcilik sektörlerinde en büyük karşılıklı teminat sağlayıcılarından biri haline geldiğini hemen görecektir.

Standard Club CEO'su Jeremy Grose ve North CEO'su Paul Jennings, yeni organizasyonun küresel denizcilik risk yönetiminde en saygın uzman ekiplerden bazılarını bir araya getireceğini söyledi.

Grose, "Dünyanın dört bir yanındaki kilit bölgelerdeki çeşitli düzenleyici ve rekabet otoritelerinden alınan onay, NorthStandard olarak planlarımızın üyelerimize ve komisyoncularımıza rekabetçi bir dizi yüksek kaliteli hizmet sunmasına yönelik büyük bir adımdır" dedi.
NorthStandard olarak, hizmet mükemmelliği taahhüdümüz ve çeşitlendirilmiş ürün grupları, ölçek ekonomileri ve küresel erişim portföyü aracılığıyla yeni ticari fırsatlar geliştirme taahhüdümüz aracılığıyla sektördeki birleşmenin, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve rekabetin güçlendirilmesinin faydalarını tam olarak gerçekleştirebileceğiz. "dedi Jennings. "Nakliye için başka bir karmaşık ve zorlu yılda, birleşik kulübün 20 Şubat 2023'te başlangıçta planlandığı gibi piyasaya çıkma yolunda olmasından memnunuz."

Grose, “NorthStandard, tamamlayıcı kültürleri, tutkuları ve yaklaşımlarının tüm Üyeler için katma değer sağlaması beklenen Uluslararası P&I Kulüpleri Grubu içinde çalışan iki benzersiz karşılıklılık savunucusunu bir araya getirecek” dedi. "Birleşme, değişen denizcilik dünyasının zorluklarını karşılamak için bir organizasyonu şekillendirmek için Kuzey'deki meslektaşlarımızla birlikte çalışmamıza izin verecek."

Jennings, NorthStandard ölçeğinin en iyi insan yeteneklerinden daha fazlasını çekeceğini ve elde tutacağını, birleşik kulübün en yüksek düzeyde hizmet sunmasına, inovasyonu teşvik etmesine ve çeşitlendirme için yeni fırsatlar belirlemesine yardımcı olacağını vurguladı.

“NorthStandard, denizcilik sigortasında, endüstrinin acil zorluklarını karşılamak için P&I ortaklarından ihtiyaç duydukları finansal ve operasyonel esnekliği sağlayarak deniz sigortasında önemli bir yeni güç olacak” dedi.

Editör: Fulya Tekin