Kerç Boğazı yakınlarında İnce Ege gemisinden denize düşen 1. zabitin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İnce Denizcilik tarafından işletilen Ege Shipping’e ait Singapur bayraklı İnce Ege gemisinin 1. Zabiti Yücel Ulaşkın, Rusya’nın Taman Limanı’nda draft ölçümü yapmak için çarmıhla inerken denize düştü. Mürettabat ve liman yetkililerinin çabasına rağmen sudan kurtarılamayan Ulaşkın'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Diğer yandan geminin işletmecisi İnce Denizcilik açıklama yaptı:

“İşletmeciliğini yaptığımız Ege Shipping’e ait Singapur bayraklı ince ege gemisinde  04 02 2022 tarihinde Rusya’nın Taman limanında liman yetkililerinin de gemide işlem yaptığı sırada, draft sörvey yapmak için 2.kaptan Yücel Ulaşkın yanında bir usta gemici ile birlikte  draftları okumak için halat çarmıhından  inerken  02.32 de denize düşmüştür. Kendisine derhal can simidi atılmış ve orada bulunan usta gemicinin haber vermesi ile  gemi kaptanı ve ilgili personel güverteye koşarak yardım operasyonuna başlanmıştır.

2 m dalga  olması ve kurtarma botunun indirilmesinin mümkünü olmadığından derhal menoverboard distress mesajı gönderilerek çevreden , VHF 11 den limandan yardım istenmiştir.

Gemi personeli sürekli olarak kurtarma operasyonuna devam etmiş,bu operasyon sırasında bir personel de suya girmiş fakat 2 m yi geçen dalgalar  ve 17-20 knots rüzgar nedeni ile başarılı olunamamıştır

Bu sırada yardıma gelen sahil römorkörlerinin  de yardımıyla 45 dakika sonra  kazazede denizden kurtarılmıştır.

ilk yardım ve kalp masajı römörkörde yapılmış, sahilden  gelen doktor  tarafından müdahale edilmiş fakat  kurtarılamamıştır.

Hepimizi üzüntüye boğan bu olayda ,Hayatını kaybeden meslektaşımıza Allahtan rahmet ,sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı dileriz

Konu hakkında tahkikat devam ettiğinden daha detaylı bilgi netleştikçe kamu oyu bilgilendirilecektir.”

Denizcilik Genel Müdürlüğü resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; ''Kerç Boğazı yakınlarında İNCE EGE gemisinden gelen sinyal üzerine AAKKM'nin MRCC NOVOROSSISK ile görüşmesinde denize düşen denizcimizi arama çalışmaları koordine edilmiş, kurtarma çalışmaları sonucu denizcimizin cansız bedenine ulaşıldığı öğrenilmiştir. Başımız sağ olsun.'' ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim