NAUTICAL Institute (NI) Kaptan Andre LeGoubin, sektörün gelecek için ihtiyaç duyduğu şeye sahip olmasını sağlamak için armatörleri yeni inşa gemilerde en az iki stajyer yatağı sağlamaya çağırdı.

NI Singapur Konferansı 2022'de konuşan Bay LeGoubin, dünya çapında birçok stajyerin bir gemide ibade bulma mücadelesini sektörün karşı karşıya olduğu 'en büyük zorluklardan' biri olarak nitelendirdi.

'Küresel olarak, bir gemide yatak bulmaya çalışan ve bunu yapamayan çok sayıda öğrencimiz var. Daha da kötüsü, acentelere onları bir gemiye bindirmeleri için önemli miktarda para ödüyorlar” dedi Bay LeGoubin.

Bu arada Singapur, yılda 500 yerel öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor.

Bay LeGoubin, dünyadaki birçok öğrencinin, bir stajyer yatağı sağlamak için kendisiyle ve enstitünün diğer üyeleriyle temasa geçtiğini açıkladı.

LeGoubin 'Mevcut durumu değiştirmek istiyorum. Denize gitmek isteyen her öğrencinin seyre çıkabilmesini sağlayacak fikirler geliştirmek için sizinle birlikte çalışmak istiyorum,' dedi.

Bu arada LeGoubin, armatörlerin endüstrinin karbon ayak izini azaltmak için yeni, daha çevre dostu gemiler inşa etmek için milyonlarca yatırım yaptığını kaydetti.

Bay LeGoubin, "Sizden bu yeni gemilerin her birine en az iki stajyer koyarak geleceğin denizcisine kıyasla küçük bir miktar daha taahhütte bulunmanızı istiyorum" dedi. 'Bu öğrenciler, geminin ömrü boyunca kaptan olarak, baş mühendis olarak veya enspektör, yönetici veya CEO'da gemilerden sorumlu olacak geleceğin liderleridir.'

Editör: Fulya Tekin