Abu Dhabi AD Ports Group, Türkiye'nin en büyük özel çelik üreticilerinden biri olan Tosyalı ile çok çeşitli nakliye, lojistik, limanlar ve navlun sevkiyatı hizmetlerinde işbirliği yapmak üzere bir mutabakat zaptı imzaladı. 

Anlaşma, Tosyalı'nın ihracat operasyonlarını desteklemek için yeni liman tesislerine yönelik ortak yatırım potansiyelini içeriyor. 

AD Ports, geçen yıl nakliye filosunun ve lojistik operasyonlarının genişletilmesinin şirketi "hızlı büyüyen çelik üreticisi için ideal bir ortak" olarak konumlandırdığını söyledi. Anlaşmanın, 2021'de iki ülke arasındaki petrol dışı ticaretin yıldan yıla %54 arttığını gören BAE-Türkiye ticaret ilişkisini güçlendirmesi bekleniyor. 

Tosyalı, iştirakleri ve ortak girişimleri dahil olmak üzere yıllık 10 milyon tondan fazla çelik üretim kapasitesine sahip. 

Önemli hacimler şirket tarafından dünya çapındaki pazarlara sevk ediliyor. 

Şirket, Türkiye'de İskenderun Limanı'nda bir sanayi sitesi işletiyor ve yeni Erzin limanının geliştirilmesinde yer alıyor. 

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak, ürünlerimizi hızlı ve etkin bir şekilde pazara sunabilecek, ülkemiz ihracatının büyümesine katkıda bulunabilecek nakliye ve lojistik tesisleri devreye almayı hedefliyoruz. “AD Ports Group'ta, uluslararası hedeflerimizle örtüşen, geniş bir hizmet yelpazesi ve birinci sınıf bir filo ile desteklenen uzmanlık sunan güçlü bir ortak bulduğumuza inanıyoruz” dedi.

Editör: Nermin İstikbal