Yılport Holding, Yıldırım Grubu'nun ülkenin en büyük gübre fabrikası olan Petrokemija'yı satın alması kapsamında Hırvatistan'ın Šibenik Limanı'nın işletmesini devraldı.

Liman işletmecisi, bir zamanlar ülkenin ana gübre elleçleme limanı olarak faaliyet gösteren Šibenik'i, çeşitlendirilmiş hizmetler sunan çok amaçlı bir terminale dönüştürmeyi planladığını söyledi. 

Planlanan 50 milyon Euro'luk (53 milyon $) yatırımın ilk aşaması, mevcut operasyonların rehabilitasyonunu, bir mobil liman vincinin daha kurulmasını ve terminalde depolama kapasitesinin artırılmasını içerecek. 

Terminal, Panamax boyutuna kadar olan daha büyük gemileri barındırmak için 13 m'lik bir drafta kadar taranacak. Terminalde konteyner operasyonlarının başlamasının ardından üçüncü bir mobil liman vinci de kurulacak.

Yılport, önerilen iş planının ikinci aşamasının roro ve sıvı kargo hizmetleri için başlangıç ​​yatırımlarını içerdiğini söyledi.

Zagreb'e doğrudan demiryolu bağlantısı olan Šibenik limanının, şu anda Hırvat ve Bosnalı dökme yük ve genel kargo müşterilerine demiryolu ve karayolu ağ bağlantıları ile hizmet veriyor.

 Üç rıhtımı olan liman,  50.000 dwt'ye kadar genel kargo gemileri ve 2.000 teu konteyner gemilerine hizmet vermektedir.

Son hamle, Yılport'un portföyünü 12 ülkede 24 terminale yükseltti.

Editör: Nermin İstikbal