BAE'deki nakliye şirketlerinin sahibi olduğu ve işlettiği bir konteyner gemisinin alev almasından bir hafta sonra, geminin battığına dair bilgiler paylaşıldı.

 Suudi Arabistan'daki Jizan limanının yaklaşık 123 deniz mili kuzeybatısında geminin terk edilmesinin ardından profesyonel kurtarıcılara gemiye kurtarma hizmeti vermeleri talimatı verildi.

Kargo sigortacısı WK Webster, geminin Sudan Limanı'nın yaklaşık 300 km güneydoğusunda battığını ve batma yerinde bir dizi konteynerin yüzdüğünü öne sürüyor.

Açıklamada  ayrıca "Batan bölgede birkaç konteynerin yüzdüğü bildirildi, ancak şu anda gemi üst yapısından herhangi birinin görünür olup olmadığı doğrulanmadı." deniyor.

Geminin muhtemelen Kızıldeniz'in derin bir bölümünde olduğu ve bunun tamamen kayıp olduğu yönündeki spekülasyonlarla birlikte birkaç ek ayrıntı mevcut. 

Yangının gemi terk edildikten sonra mı söndürüldüğü ve kurtarma ekiplerinin gemiye ulaşıp ulaşamadığı bilinmiyor. Webster, bir yangın uzmanına yangının nedenini araştırma talimatı verildiğini ve gemi kaybolmadan önce çalışmaya başladığını bildirdi.

Editör: Nermin İstikbal