UZMAR TERSANESİ, LLOYD'S REGISTER TARAFINDAN ISO 50001 SERTİFİKASI ALAN İLK TÜRK TERSANESİ OLDU!

UZMAR, enerji yönetim programı standardı gerekliliklerine uygunluğunu başarıyla kanıtlayarak, Lloyd's Register tarafından ISO 50001 sertifikası alan ilk Türk Tersanesi oldu.

UZMAR CEO'su A. Noyan Altuğ, “Enerji yönetim sistemlerine ilişkin ISO 50001 sertifikası, şirket kültürümüzün çevresel taahhüdünün doğrudan bir yansımasıdır” dedi.

Güçlü yönetim sistemlerinin değerini ve önemini uzun yıllardır UZMAR, daha önce ISO 14001 çevre ve ISO 9001 kalite standartlarına göre sertifikalandırılmıştır.

“İşimizin tüm kademelerinde, kendimizi yalın ilkelere ve yeni enerji tasarrufu yöntemlerini uygulamaya adadık; Tüm UZMAR çalışanlarını enerji tüketimini azaltma ve enerji verimliliğini arttırma yolculuğumuz boyunca aktif katılımları için tebrik ederiz” dedi.

Altuğ: “UZMAR'daki enerji tüketimini azaltma önlemlerimiz tersanemizi ziyaret edenler tarafından da olumlu karşılandı. Gemilerinin yakıt açısından verimli olduğunun farkındalar ve çevresel duyarlılığın UZMAR kültürüne ve gemi inşa sürecine nasıl başarıyla adapte edildiğini görebiliyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilişim