UZMAR Tersanesi, Bukser & Berging firması ile yeni bir Hibrit, Açık Deniz Römorkörü inşası için kontrat imzaladı!

Römorkör, açık deniz dünya çapında operasyonlarda görev almak üzere dizayn ediliyor.  Geminin gövdesi,maksimum manevra kabiliyeti ile, yüksek çekme kuvvetine sahip, açık deniz koşullarına elverişli, düşük yakıt tüketimine sahip olacak şekilde tasarlandı. 

Tasarımı Kanadalı ünlü gemi dizayn firması Robert Allan Ltd.’ye ait RAmpage -H Hibrit, Açık Deniz Römorkörü için sözleşme UZMAR CEO'su A. Noyan Altuğ ile Bukser & Berging CEO'su Vetle John Sverdrup tarafından Aralık 2022'nin son haftasında Bukser & Berging’in Lysaker, Norveç’te bulunan ofisinde imzalandı.

Yeni RAmpage 4100BB-H Hibrit Açık Deniz Römorkörü, 410 mt tam boya, 14,5 metre genişliğe ve 10 kişilik mürettebat kapasitesine sahip  olacak.

Mürettebat konforu maksimum öncelikli

Römorkör COMF-NOISE 3, COMF-VIB 3 sınıf notasyonlarına sahip olacağından, yeni RAmpage 100BB-H'nin tasarımında mürettebat konforu maksimum öncelikli olarak ele alınıyor.

RAmpage 4100BB-H, 3700 kW  gücünde iki azimut üniteyi tahrik eden iki orta devirli, 2800 kW gücünde iki ana makineye  sahip olacak. Yüksek manevra kabiliyeti ve DP0 operasyonları için 500 kW'lık bir baş itici kullanılacak olan römorkör, 120 tbP'lik maksimum çekme kuvveti elde etmek amacıyla ana  makinelere ek olarak 2x900 ekW  elektrik motoru/şaft jeneratörleri ile donatılacak. Bu elektrik motorları, 555 ekW'lık dört güçlü jeneratör tarafından çalıştırılacak.

UZMAR 4100BB-H GA _page-0001

Buksér & Berging, limanlar ve terminallerde römorkörcülük hizmetleri, açık deniz operasyonları gibi kompleks denizcilik operasyonlarında lider bir isim olarak biliniyor.

Dünyanın en hızlı römorkör inşa eden tersanesi

UZMAR Tersanesi, offshore römorkörleri, çok amaçlı deniz araçları, deniz kirliliğine müdahale ve petrol temizleme römorkörleri ile son teknolojilerle donatılmış yüksek performanslı römorkörler ve iş botlarının Türkiye ve dünyada önde gelen lider tersanelerden biri. Dünyanın en hızlı römorkör inşa eden tersanesi unvanı elinde bulunduran UZMAR, 6 kıtada 25 ülkeye teslim ettiği 200’den fazla deniz aracı ile zamanında teslimat konusunda eşsiz bir rekora sahip.

Editör: Nermin İstikbal