1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 97. yıldönümü sebebiyle ülkemizin özellikle kıyı bölgeleri görkemli kutlamalara sahne oluyor. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Beşiktaş’ta gerçekleşecek program çerçevesinde bu sene de Boğaz’ın derin sularına dalarak deniz dibi temizliği yapıyor.

Yüzlerce cam ve plastik şişe, çok sayıda enjektör, jilet, gözlük, şarap kadehi, cep telefonları, küpe, kapı kolu, ip, ütü, kredi kartı, ilaç filmleri, diş macunu, kumaş ve plastik parçaları… Tüm bunlar ve sayılamayan pek çok atık TURMEPA’nın geçtiğimiz yıllarda kıyı ve deniz dibi temizliği çalışmalarında kıyıya çıkarıldı. 

TURMEPA, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 2 Temmuz’da on binlerce kişinin her gün önünden geçtiği İstanbul Beşiktaş İskelesi’nde dip temizliği etkinliği düzenliyor.

TURMEPA,"Beşiktaş Belediyesi iş birliği ve Aktif Balıkadamlar Kulübü Spor Derneği dalgıçlarının desteği ile gerçekleştirilecek etkinlikte, denizden çıkaracaklarımız yine görenleri şaşırtacak." diyor.

Editör: Nermin İstikbal