Tersan, Havila'nın dördüncü kruvaziyer gemisi Havila Pollux'un tamamlanmasıyla ilgili olarak 14 Şubat'ta mücbir sebep bildirdi. 

Tersane, Ülkedeki yıkıcı deprem nedeniyle Havila'ya geminin teslimatının erteleneceğini ve şu anda Nisan 2023'ün sonunu hedefleyeceğini belirtti.

Bu, Ukrayna'nın işgalinden sonra nakliye şirketi için zorlu bir yılı sürdüren Norveç'in Havila Seferleri için bir başka gecikmeye neden olacak. 

Havila, kuzeydeki Bergen'den Kirkenes'e düzenli kıyı seferlerini sürdürmek için Norveç hükümetiyle sözleşmeli. Şirketin 12 günlük gidiş-dönüş yapan dört gemiyle hizmete başlama çabaları, önce orijinal tersaneleriyle olan sözleşme sorunları ve ardından pandeminin başlamasıyla ertelendi. 

Seferlerin başlaması, Rus finans kurumlarına uygulanan yaptırımlarla daha da karmaşık hale geldi. Havila, dört yolcu gemisini inşa etmek ve şirkete uzun vadeli kiralamak için tanınmış bir Rus şirketi GTLK ile bir anlaşma yapmıştı.

Genel Müdürü Bent Martini, "Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı deprem felaketi sert vurdu ve Tersan tersanesinde çok sayıda tersane işçisi ve Havila Pollux ile çalışan pek çok kişi afet bölgelerine yardım etmek için bölgeye gitti."  "Bunun sonucunda Tersan'ın içinde bulunduğu durumu tamamen anlıyoruz ve bu trajik doğal afetten etkilenen herkese büyük sempati duyuyoruz." dedi.

Havila, yoğun yaz sezonundan önce tam kapasiteye ulaşmak için çalıştıkları için şimdi geminin ilk seferini 27 Mayıs'ta planladığını açıkladı.

Editör: Nermin İstikbal