SunGas Renewables, Louisiana'nın merkezinde Maersk'in metanolle çalışan konteyner gemileri filosuna yakıt sağlayacak yeşil metanol üretim tesisi inşa etmek için 2 milyar dolar yatırım yaptı. 

 SunGas, tamamen kendisine ait olan yeni bir yan kuruluş olan Beaver Lake Renewable Energy'yi (BLRE) kurdu ve tesisin inşaatından sorumlu olacak.

BLRE'nin tesisten denizcilik yakıtı için yılda yaklaşık 400.000 mt yeşil metanol üretmesi bekleniyor.

BLRE projesiSunGas Renewable'ın Maersk için yeşil metanol üreteceği ilk tesis olma özelliğini taşıyor ve bunu üretmek için sürdürülebilir bir şekilde yönetilen ormanlardan elde edilen odun lifini kullanacak.

BLRE tarafından üretilen yeşil metanol, Maersk'in metanolle çalışan konteyner gemileri filosuna yakıt sağlamak için kullanılacak.

 SunGas Renewables, Rapides Parish'teki eski International Paper tesisindeki projeyi inşa etmek için BLRE aracılığıyla yaklaşık 2 milyar $ yatırım yapacak.

2027'de başlayan ticari faaliyetlerle inşaatına 2024'ün sonlarında başlaması bekleniyor.

2022'nin sonlarında SunGas Renewables, ülke çapındaki birden fazla tesisten yeşil metanol üretmek için Maersk ile stratejik bir yeşil metanol ortaklığı duyurdu.

BLRE projesi, SunGas Renewable'ın Maersk için yeşil metanol üreten ilk tesisidir. SunGas Renewables CEO'su Robert Rigdon, "Sürdürülebilir bir şekilde yönetilen ormancılıktan elde edilen biyokütleyi karbon yakalamayla birlikte kullanmak, projemizin yeşil deniz taşımacılığı yakıtı üretmesine ve aynı anda karbonu atmosferden uzaklaştırmasına olanak tanıyor" dedi.

Maersk dün sosyal medya kanalları aracılığıyla dünyanın yeşil metanolle çalışan ilk konteyner gemisinin Singapur'dan Kopenhag'a ilk yolculuğuna çıktığını bildirdi. Şirketin internet sitesine göre gemi 47 gün içinde Danimarka'ya varacak.

Geçen ay Maersk, Çin'deki Yangzijiang Shipbuilding'den altı adet 9.000 teu metanol çift yakıtlı konteyner gemisi sipariş etti .

Şu anda şirketin sipariş ettiği 25 metanol özellikli gemi var.

Editör: Nermin İstikbal