Sanmar Tersaneleri, en çok ilgi duyulan RAmparts 2400SX serisi römorkörlerinin en son versiyonunu, Batı Avustralya merkezli Mackenzie Marine ve Towage Pty Ltd'ye teslim etmek üzere anlaşma imzaladı.

Kanada merkezli ünlü özel yapım gemi dizayn firması Robert Allan Ltd'nin Sanmar'a özel olarak tasarladığı RAmparts 2400SX MKII tasarımına dayanan ASD römorkörün, Bogacay RAmparts 2400SX Class'ın modernize edilmiş ve güncellenmiş versiyonu olduğu belirtiliyor.

Mackenzie Marine ve Towage Pty Ltd (MMT) Genel Müdürü Sean Mackenzie, hem çekme itme operasyonları hem de yangınla mücadelede kullanılabilen ve arka kısmında bir vinç bulunan, aynı zamanda Tier III uyumluluk teknolojisini bünyesinde barındıran Bogaçay LI’nın kalitesinden ve üstün özelliklerinden memnun oldukları için Sanmarı tercih ettiklerini belirtti.

24,4 metre uzunluk ve 12 metre genişliğe ve 70 tonluk etkileyici bir çeki kuvvetine sahip römorkörün 2022'nin dördüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

Sanmar Tersaneleri Asya Pasifik Satış Direktörü Craig Bramley; "Mackenzie Marine ve Towage'ı yeni bir müşteri olarak memnuniyetle karşılıyorum. Güvenilir ve sağlam bir römorkör tedarik etme konusunda en iyi seçenek olarak Sanmar'ı seçtikleri için çok mutluyum. Sanmar olarak, Asya Pasifik bölgesinde bizim için çok önemli olan Mackenzie’deki ekiple bu sözleşmeyi imzalamış olmaktan gurur duyuyoruz ve bu yıl Avustralya’daki diğer teslimatlarımızla birlikte bu yeni RAmparts 2400SX’i sergilemekten onur duyacağız.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim