Sanmar Tersaneleri, Güney Amerika merkezli operatör şirket SAAM Towage'a iki yıl içerisinde Bogaçay serisinin dördüncü kompakt römorkörünü teslim etti.

Şili'de faaliyet göstermek üzere Sanmar tarafından inşa edilen ilk römorkör!

SAAM Towage'ın HALCON lll olarak yeniden adlandırdığı, Robert Allan Ltd'nin Sanmar'a özel olarak tasarladığı RAmparts 2400SX tasarımına sahip Bogacay XLVIII römorkörü, SAAM Towage'ın merkezi olan Şili'de faaliyet göstermek üzere Sanmar tarafından inşa edilen ilk römorkör oldu. Sanmar daha önce SAAM Towage'a SAAM VALPARAISO, SAAM PALENQUE ve ALBATROS isimli 3 römorkör daha teslim etmişti.

24,4 m uzunluğa ve 11,25 metre genişliğe sahip römorkörün 70 ton çeki güce ve 12 knot serbest seyir hızına sahip olduğu paylaşılan teknik detaylar arasında yerini alıyor. American Bureau of Shipping (ABS) tarafından klaslanarak inşa edilen römorkörün notasyonları arasında şunlar mevut: ✠A1, Towing Vessel, ✠AMS, ABCU, UWILD, Unrestricted Service, Fire Fighting Vessel 1.

Açık bir enerji verimliliği örneği!

SAAM Towage Teknik Müdürü Pablo Caceres; “HALCON III, SANMAR'dan aldığımız dördüncü BOGACAY serisi römorkördür. Sahip olduğu artırılmış güç ile birlikte boyutu ve gövde formu arasındaki ilişki göz önüne alındığında, tüm Amerika'daki müşterilerimiz için yapılan operasyonlarda açık bir enerji verimliliği örneği olacağı söylenmelidir. HALCON III'ün Şili'deki operasyonlarımıza dahil edilmesinin, limanlarımız ve müşterilerimiz için sürdürülebilirlik değerini temsil edeceğinden eminiz." ifadelerini kullandı.

Manevra kabiliyetiyle gücü birleştiriyor! 

Sanmar Tersaneleri Pazarlama Direktörü Rüçhan Çıvgın; “Özel RAmparts 2400SX römorkör tasarımı, kompakt tasarımın manevra kabiliyetini, büyük bir römorkörün gücü ve kuvvetiyle birleştiren son derece popüler bir seçimdir. Uzun vadeli müşterilerimiz SAAM Towage ile özel operasyonel ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yakın bir şekilde çalıştık.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim