Turizmciler ve otellerin yolunu gözlediği kruvaziyer gemileri gelmeyince Samsun'da oteller ve turizmciler, artık otobüslerle düzenlenen turlara kaldı. Ancak Samsun'a kruvaziyer gemilerin neden gelmediği sorusu baki kaldı. 

Sorunun yanıtını 2014 yılında verilmiş!

Bu sorunun yanıtını 2014 yılında Samsun Turizmciler Derneği Başkanı olan Dilek Genç vermiş. 2014 yılında dönemin Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'a 35 kruvaziyer gemisi geleceğini açıklayınca, bu bilgiye şaşıran ve bir açıklama yapan Dilek Genç, Samsun'a kruvaziyer gemilerinin gelmeme sebebini tek cümle ile ifade etmiş, "Samsun limanı kruvaziyer gemilere uygun değil ki, buraya yanaşsınlar" demişti.

Samsun limanı kruvaziyer gemilere uygun değil!

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç bir takım tespitlerde bulunarak; "Samsun limanı kruvaziyer gemilere uygun değil. Samsun limanında turistin güvenliği yok. Liman sahasına diyelim ki kruvaziyer gemi yaklaştı. Yük gemilerinin arasında yolcu indirecek. Güvenlik yok, önlem yok."açıklamalarında bulunmuştu. Samsunkenthaber'de yer alan haberde geride bırakılan 7 yılda Samsun'a kruvaziyer gemilerinin yeniden gelebilmesi, şehir ekonomisinin gelecek kruvaziyer gemileri ile canlanması, esnafın, turizmcinin yüzünün gülebilmesi üzere bu sorunun çözümü için bir şey yapılmadığına dikkat çekildi.

Editör: TE Bilişim