Kırım Köprüsü'nün vurulması ve Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesiyle başlayan tırmanma  devam ediyor.

RBC'nın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlğı Karadeniz'de liman blokaj ve gemi batırma tatbikatı yaptı. 

Ancak Rusya'nın Ukrayna limanlarına giden bütün gemileri çatışmanın parçası sayıp vuracağını ilan etmesinden sonra Rusya'nın Washington büyükelçisi Anatoli Antonov'dan da bir yorum geldi. 

Antonov basın mensuplarından gelen "ABD Rusya'nın Karadeniz'de sivil gemilere saldırma hazırlığında olduğu yönünde istihbarat bulunduğunu iddia ediyor. Yorumunuz ne olacak?" sorusuna, "Bu bizim yaklaşmımlarımıza tamamen aykırı... Rusya'nın sivil gemilere saldırmaya hazır olduğu iddiası düpedüz dezenformasyon." yanıtını verdi.

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı, Odessa'ya düzenlenen hava saldırısında Çin konsolosluğuna ait bir binanın da zarar gördüğünü duyurdu.

ABD Rusya'ya yönelik yaptırımları deldikleri gerekçesiyle bazı Kırgızistan şirketlerini yaptırım listesine aldı. Dün açıklanan yeni listede Rusya ve Orta Asya ülkesinden 120'nin üzerinde şirket bulunuyor. Kırgızistan hükümeti önceki gün yaptırımların delinmesine yardımcı olmadıklarını, ancak bazı şirketlerin kuralları ihlal etmiş olabileceğini açıklamıştı.

Kaynak: TürkRus.Com

Editör: Nermin İstikbal