İzleme grupları, özellikle Asya'daki ve özellikle Bangladeş'teki geri dönüşümün zayıf  sicili eleştirdi ve eksik güvenlik kayıtlarına, işçiler için korumaların yetersizliğine oluşturdukları çevre kirliliğine dikkat çektiler.

PHP Gemi Geri Dönüşümü, 2009 yılında IMO tarafından kabul edilen Hong Kong Konvansiyonuna (HKC) bağlı kalarak bunu değiştirmek için yola çıktı. 

Tersane, Ocak 2020'de ClassNK'dan uygunluk beyanı alarak Bangladeş'te sürdürülebilir yeşil gemi geri dönüşümü olarak tanınan ilk şirket oldu. . 

O zamandan beri PHP, enerji yönetimi için ISO sertifikası kazanan dünyadaki ilk gemi geri dönüştürücüsü oldu.

NYK, bir genel kargo gemisi olan Kamo'yu (9.433 dwt) geri dönüşüm için PHP'ye sattı. Bir geminin NYK nakliye şirketinden Chattogram'da PHP Ship Recycling'e ilk doğrudan satışıyla bunun bir kilometre taşını oluşturduğu belirtiliyor.

 PHP Genel Müdürü Mohammed Zahirul Islam, ""Bu başarı küçük bir başarı değil. Bu, tesisin beton zeminlerini ve beton kızağı inşa etmek, en iyi ekipmanı satın almak ve agresif bir şekilde personeli eğitmek, 12 yıllık yoğun sıkı çalışmanın sonucudur. Bütün bunlar şimdiye kadar 11 milyon dolarlık bir yatırım gerektirdi."dedi. 

Editör: Nermin İstikbal