Cemre Tersanesi, Oslo merkezli GC Rieber Shipping’e “WindKeeper” adlı iki adet servis operasyon gemisi (SOV) inşa edecek ve gemilerin ilki 2025 yılının ilk çeyreğinde teslim edilecek.

WindKeeper SOV’leri, GC Rieber’e göre; açık deniz rüzgar sektörüne ultra düşük yakıt tüketimi ve sahada tamamen elektrikli operasyon seçeneği sunuyor.

GC Rieber Shipping AS ve Cemre Tersanesi, oyunun kurallarını değiştiren iki proje olan WindKeepers için bir sözleşme imzaladı.

GC Rieber Shipping tarafından, LMG Marin AS’nin desteğiyle tasarlanan ve geliştirilen WindKeepers’ın tasarımı, daha iyi çalışabilirlik, ultra düşük yakıt tüketimi ve sahada tamamen elektrikli operasyon seçeneği sağlayan SWATH (Küçük Su Alanı İkiz Gövde) tipine dayanıyor.

57 metre uzunluğundaki gemi, Walk to Work ve DPS(2) notasyonları dahil olmak üzere DNV klaslama kurallarına ve yönetmeliklerine göre inşa edilecek ve Norveç Bayrağı altında çalışacak.

WindKeeper, müşterilere ve açık deniz rüzgar pazarına değer katan iki temel özellik sunmak için geliştirildi;

Önemli ölçüde daha düşük çevresel ayak izi.

Operasyonel pencereyi güvenli ve verimli bir şekilde genişleten deniz ve istasyon tutma performansı

Cemre Tersanesi CFO’su Ömer Özeroğlu  “Amacımız, sürdürülebilir üretim ve finans modellerimizle birlikte açık deniz endüstrisindeki değerli oyuncular için yenilikçi, çevre dostu gemiler inşa etmek. Tamamı GC Rieber Shipping’e ait olan Windkeeper AS için iki zorlu proje için sözleşme imzaladığımız için mutlu ve gururluyuz. Cemre Tersanesi ve GC Rieber Shipping’in profesyonel ekibine büyük katkıları ve bunun gerçekleşmesi için yoğun çalışmaları için çok teşekkür ederiz. Bu yüksek kaliteli SWATH SOV gemilerinin olumlu yapım süreçlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

GC Rieber Shipping CCO’su Christoffer Knudsen ise “Bir WindKeepers filosu inşa etmek için Cemre Tersanesi ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Cemre, açık deniz rüzgarı için SWATH inşa etme konusunda başarılı bir geçmişe sahip ve süreç boyunca kendilerini değerli bir ortak olarak kanıtladı.” yorumunda bulundu.

Bu arada Norveçli şirketin Cemre tersanesine 2 gemi daha sipariş seçeneği de bulunuyor.

Editör: Nermin İstikbal