Med Marine, Karadeniz kıyısındaki Ereğli Tersanesi’nde inşa edilen ASD römorkörleri için Kongsberg Maritime’den dokuz çeki vinci sipariş etti.

Bu ağır hizmet tipi çeki vinci siparişi, diğer yedi liman römorkörüne vinç sağlamak üzere bu yılın başlarında imzalanan bir sözleşmenin ardından geldi.

Yeni anlaşma, Kongsberg’in Med Marine ile yaptığı vinç tedarik sözleşmelerinin toplam sayısını 16 gemi setine çıkarıyor.

Med Marine Tedarik ve Teknik Grup Müdürü Ertuğrul Çetin, “Bu projelerde Kongsberg Maritime ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu ortaklığın, başarılı bir iş ilişkisinin geliştirilmesinde her iki tarafın karşılıklı çıkarlarını büyük ölçüde artıracağından eminiz. Kongsberg ile birlikte, Med Marine’in son teknoloji römorkörlerine yönelik artan müşteri talebini karşılamak için ideal bir konumdayız.” diye konuştu.

Bu önemli sözleşmeleri müzakere etmenin iki şirket arasındaki uzun süredir devam eden ilişkinin bir parçası olduğunu söyleyen Kongsberg Maritime Çeki Vinçleri Kıdemli Satış Müdürü Arto Salo, “Böylesine büyük bir anlaşmayı kapatabildiğimiz için mutluyum ve bu sözleşme üzerinde çok çalışan ve nihai müzakerelerin anahtarı olan Türkiye’deki bölge ekibine şükranlarımı sunmak istiyorum.” dedi.

Editör: Nermin İstikbal