Baird Maritime ödüllerinde Med Marine inşası Mwokozi II hem kurtarma hem de iş botu kategorilerinde en iyi römorkör ödülünü aldı.

Med Marine’e bağlı Ereğli Shipyard’da Kenya Liman Otoritesi için inşa edilen ve 2022’nin başında teslim edilen Mwokozi II, Baird Maritime’dan iki ödül birden aldı. 120 ton çekiş gücüne sahip römorkör hem kurtarma hem de iş botu kategorilerinde 2022’nin en iyi römorkörü seçildi.

Kenya Liman Otoritesi’nin modernizasyon çalışmaları kapsamında talep ettiği römorkör, Doğu Afrika’nın en büyük limanı olan Mombasa’da kullanılıyor ve halen Hint Okyanusu kıyısının en büyük römorkörü. Robert Allan Ltd tasarımı RAstar 4200 (MED-A42120) sınıfı römorkör SOLAS gerekliliklerine göre inşa edildi ve donatıldı.

Büyük operasyonlar için

Ödüllerle ilgili Robert Allan Ltd tarafından yapılan açıklamada römorkörün çok büyük kurtarma ve çekme operasyonları için tasarlandığı belirtilerek, “Römorkör, çekme ve itme operasyonları, şamandıra taşıma, yangınla mücadele ve çevre kirliliği çok çeşitli operasyonları yapabilecek bir tasarıma sahip” denildi.

Operatörü güçlendirdi

Med Marine’den yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı : “Römorkörün benzersiz özellikleri, Kenya Liman Otoritesini bölgedeki önemli operatörlerden biri yapıyor”

mwokozi_ii_1.jpeg

Römorkörün özellikleri

Uzunluk : 42.0 metre
Genişlik : 16.0 metre
Derinlik : 6.4 metre
Çekiş gücü : 120 ton

(haberdenizde.com)

Editör: Nermin İstikbal