Danimarkalı nakliye devi Maersk, Koreli Hyundai Heavy Industries'den (HHI) her biri metanolle çalışabilen altı adet 17.000 TEU'luk konteyner gemisi daha sipariş ettiğini duyurdu.

Bu, Maersk'in metanolle çalışabilen çift yakıtlı gemilerin toplam sipariş defterini 19'a getiriyor. Maersk, 17.000 TEU'luk yeni gemilerin 2025'te teslim edildiğinde filosundaki mevcut tonajı değiştireceğini söyledi.

Maersk, sipariş verilen 19 geminin tamamı filoya katıldığında ve eski tonajı değiştirdiğinde, yıllık CO2 tasarrufunun yaklaşık 2,3 milyon ton olacağını söyledi.

Sipariş, 2021'de HHI'de sekiz gemi metanol yakıtlı 16.000 TEU'luk bir konteyner gemisi siparişinin ardından, Maersk'in sıfır emisyonlu nakliyeye giden bir yol olarak metanol konusundaki taahhüdünü daha da pekiştiriyor. Bu gemiler, 2024'ün ilk çeyreğinden itibaren teslim edilecek.

Maersk ayrıca en az bir yeşil metanol yakıt tedarik anlaşması imzaladı ve Güneydoğu Asya'da ilk e-metanol tesisini kurmak için bir ortaklığa katıldı.

Metanol, yenilenebilir elektrik kullanılarak oluşturulan metanol olan e-metanol kullanımı yoluyla denizcilik endüstrisine tam bir karbonsuzlaştırma yolu sunar.

Editör: Fulya Tekin