İngiliz yolcu gemisi Saga's Spirit of Discovery , Pazartesi günü şiddetli Biscay Körfezi fırtınasına yakalandı, gemideki yolcuların yüzde 15'inin yaralandığı ve beşinin önlem olarak hastanelere kaldırıldığı bildirildi. 

Kruvaziyer gemisi, 5 Kasım'da İspanya'nın kuzeybatısındaki La Corona'ya bir liman ziyareti yapmayı planlamıştı ancak limanın kötü hava koşulları nedeniyle kapanması nedeniyle bu durağı da atlamak zorunda kaldı.

Cumartesi gecesi İspanyol yetkililer, tek bir şiddetli dalganın aksine, ortalama 30 dakikalık bir süreye göre belirlenen en yüksek dalgayı kaydettiklerini bildirdi. Estaca de Bares şamandırasındaki 27 yıllık kayıttaki en yüksek dalga olduğunu söyleyerek yüksekliği kıyı boyunca yaklaşık 45 fit olarak belirlediler.

2019 yılında inşa edilen 774 metrelik yolcu gemisi, İngiltere'nin Portsmouth kentinden Kanarya Adaları'na iki haftalık bir yolculuk yapıyordu. Raporlara göre 980 yolcu taşıyordu. Saga, yalnızca en az 50 yaşında olan yetişkinlere yönelik gemi yolculukları düzenliyor.  Bu  yolculukaki yolcuların ise ortalama yaşının 75 olduğu bildirildi.

Chemfleet'e ait kimyasal tanker Ceuta Limanı'nda göz altına alındı Chemfleet'e ait kimyasal tanker Ceuta Limanı'nda göz altına alındı

Editör: Nermin İstikbal