Kılavuz kaptan botu  mendireğe  çarptı: 2 ölü, 3 yaralı

Japonya'nın Kobe şehri açıklarında bir kılavuz teknenin dalgakırana çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

Japonya'nın Kobe şehrindeki Meriken Parkı açıklarında bulunan bir kılavuz tekne, henüz bilinmeyen bir nedenle dalgakırana çarptı.

Yerel saatle 03:00 sıralarında gerçekleşen kazada 5 mürettebattan 2'sinin çarpmanın etkisiyle hayatını kaybettiği, 3'ünün ise yaralandığı açıklandı.

Burun kısmından ağır hasar gören tekne limana çekildi. Çarpışma sırasında hiçbir personelin denize düşmediği açıklanırken, tüm mürettebatın kazanın şiddeti nedeniyle tekne içinde yaralandığı ve hastaneye sevk edildikleri kaydedildi.

Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri, kazanın nedenini belirlemek üzere ayrıntılı inceleme başlattı.

Kaza nasıl oldu?

4 Eylül 2022 günü sabah saat 3:00 civarında, Kobe Sahil Güvenlik Komutanlığına, Kobe Şehri, Chuo Ward'da bir pilot teknenin Kobe Shinko'nun dalgakıranıyla çarpıştığı bildirildi. Gemideki beş kişiden ikisi öldü: kaptan (52) ve pilot (71). 50 ila 70 yaşlarındaki geri kalan üç pilot ve mürettebat da ikisi ağır olmak üzere yaralandı.

Güvenlik Bakanlığına göre kılavuz tekne, limana giren büyük yabancı gemilere kılavuzluk eden bir kılavuz kaptan taşıyan gemidir. Bu kez çarpışan gemi, yaklaşık 15 metre boyunda ve yaklaşık 18 ton gros tonajdaydı ve iş için yola çıktı. Gövdedeki hasar ciddi ve Sahil Güvenlik kazanın nedenini araştıracak.

Editör: Fulya Tekin