Katar Donanması için İnşa Edilen Türk Loydu Klaslı 4 Çıkarma Gemisi Teslim Edildi

Anadolu Tersanesi tarafından Katar Donanması için Türk Loydu Askeri Gemi Klaslama Kuralları çerçevesinde Türk Loydu kontrollerinde inşa edilen; 1 adet Süratli Amfibi Gemi (LCT), 2 adet Mekanize Çıkarma Gemisi (LCM) ve 1 adet Araç ve Personel Çıkarma Aracı (LCVP) olmak üzere, 4 Çıkarma Gemisi düzenlenen tören ile aynı anda teslim edildi.

22 aylık kısa bir süre içerisinde tamamlanan gemilere Katar’dan gelen 20 kişilik bir heyet nezaretinde yapılan tören ile Katar bayrağı çekildi. Gemiler, 6 hafta deniz eğitimlerinden sonra Katar’a gönderilecek.

Özel dizaynı sayesinde sığ sularda başarı ile amfibi ve insani yardım operasyonları yapabilecek olan QL41 ISHAT ve QL40 BROOG çıkarma gemileri dünyadaki en büyük ve en hızlı LCM olma özelliğini taşıyor.

Dizaynına özel olarak geliştirilen makine ve jet sistemi ile denizdeki hızı çok yüksek olan gemilerin manevra kabiliyeti de benzer gemilere göre çok üstündür. 130 tonluk taşıma kapasitesi ile 2 adet 60 tonluk tank yükleyebilmesi de bu gemileri çok özel bir sınıfa koymaktadır.

Editör: CAHİT İSTİKBAL