UZMAR Denizcilik'in katkılarıyla inşa edilen, İTÜ Denizcilik Fakültesi Kaptan Altay Altuğ Laboratuvar ve Yemekhane Binası Teslim ve Açılış Töreni gerçekeştirildi.

Törene AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, UZMAR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan Altuğ, ITÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Deniz Emniyet Derneği Başkanı Cahit İstikbal katıldı.

Törende denizcilik dünyasında "Beybaba" olarak anılan ve bugün 96 yasinda olan Kaptan Altay Altuğ'un hayatının anlatıldığı video filmi gösterildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da törende konuşma yaptı. Kıran, Oda olarak eğitimin önem verdikleri konuların başında geldiğini ifade etti. Tamer Kıran ayrıca İTÜ Denizcilik Fakültesi ve DTO arasında imzalanan protokol kapsamında fakültenin havuz binasının yenilenmesi çalışmalarının devam ettiğini, yıl sonunda tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi. 

Denizden kazandığımızı denize geri veriyoruz

Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan Altuğ ise,"Babam 1925 doğumlu, 1952 yılında Denizcilik Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Tabii 1925 doğumlu olunca şöyle geriye doğru baktığımda daha doğrusu babamın anlattıklarından hep zorluklar, sıkıntılar içerisinde büyümüşler, okumuşlar, yaşamışlar. Bunları hep babalarımızdan çok abilerim de kendi yaşantılarından zaten biliyor. Babam kendisini imkansızlıklar içerisinde bu okuldan kazandığı zaman giriyor. 1952'de mezun oluyor." diye konuştu. Babasının ardından ağabeyinin de kaptan olduğunu anlatan Altuğ, kendisinin ise makine bölümünü bitirdiğini söyledi. Babası Altay Altuğ’un denizden kazanılanın denize geri verilmesi gerektiği yönündeki anlayışıyla her zaman sektöre ve eğitime önem verdiklerini ifade eden Noyan Altuğ, fakülteye Laboratuvar ve Yemekhane Binası kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve tesis gezildi.



 

Editör: TE Bilişim