İngiltere, yeşil denizcilik teknolojisini geliştirmek ve ticarileştirmek için 10 projeye 73 Milyon Dolar hibeyi verdiğini duyurdu.

Seçilen projeler, iş tekneleri ve feribotlar için bir hidrofoil konseptinden yeni bir güç aktarma organına, pil teknolojilerine ve rüzgar destekli tahrike kadar uzanıyor.

Birleşik Krallık genelinde toplam 55 proje seçildi.

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Mark Harper, Mart 2025'e kadar sürecek olan üçüncü aşamayı duyururken, "Bugün aldığımız fon, emisyonsuz konseptlerin hayata geçirilmesine ve yeniliğin desteklenmesine yardımcı olacak" dedi. en son ödüller arasında hidrojen, amonyak, elektrik ve rüzgar enerjisi yer aldı.

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Mark Harper, en son ödül turunu başlatmak için ödüllerin sahiplerinden biri olan Artemis Technologies'i ziyaret etti. Artemis, projenin önceki turlarında da fon almıştı ve toplamda yaklaşık 7,2 milyon $ fon alacağını bildirdi. 

Belfast merkezli Artemis, su yüzeyinin üzerinde etkili bir şekilde "uçan" gemiler geliştirmek için yüksek performanslı yat yarışları, motor sporları ve havacılık dünyalarından uyarlanan teknolojileri kullanıyor. 

Artemis Technologies ekibinin, teknisyenleri bir beş fit'e kadar olan denizlerde kıyıdan türbine güvenli bir şekilde taşıyabilen, 40 fitlik, yüzde 100 elektrikli bir mürettebat transfer gemisi geliştirmesi, test etmesi ve konuşlandırması gerekecek. 

Bu programdaki ikinci proje, lüks eğlence veya su taksisi pazarlarındaki operasyonlara uygun, yüksek performanslı, çok amaçlı bir eFoiler Platform sisteminin geliştirilmesine ve gösterilmesine odaklanacak.

Editör: Nermin İstikbal