IMO ve Commonwealth Sekreterliği, sürdürülebilir denizcilik gelişimi için güçlerini birleştirdi

Yeni imzalanan ortaklık, seçilen ülkelerdeki ortak faaliyetler yoluyla sürdürülebilir deniz taşımacılığını teşvik edecek.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Commonwealth Sekreterliği ile, her iki örgütün de sürdürülebilir deniz taşımacılığı sistemleri ve uygulamalarının benimsenmesini teşvik edecek ve kolaylaştıracak faaliyetler yoluyla seçilmiş gelişmekte olan ülkelerde denizcilik ve liman sektörlerini güçlendirmeyi taahhüt ettiği bir ortaklık anlaşması imzaladı.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ve Commonwealth Genel Sekreteri Rt Hon Patricia Scotland KC tarafından 29 Eylül Perşembe günü bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandı.

IMO Üye Devletleri olan Commonwealth ülkeleri, iki hükümetlerarası kuruluş arasındaki ortak kapasite geliştirme faaliyetlerinden yararlanacaktır.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim şunları söyledi:

“IMO, sürdürülebilir deniz taşımacılığını artırmak için Commonwealth Sekreterliği ile ortak olmaktan memnuniyet duyuyor. Denizcilik sektörü hepimizi birbirimize bağlıyor ve bu anlaşma, denizciliğin daha yeşil ve daha dayanıklı olmasını sağlamak için ek destekle ülkeleri hedeflememize yardımcı olacak, istihdamı destekleyecek ve ülkeler arasında mavi ekonomiyi ilerletecek.”

Commonwealth Genel Sekreteri Rt Hon Patricia Scotland KC, şunları söyledi:

"Okyanusumuz ekonomik faaliyeti yönlendiriyor, hepimizi birbirine bağlıyor ve deniz taşımacılığı yoluyla hacim olarak küresel ticaretin %80'ini taşıyor. Daha temiz denizlerde güvenli ve emniyetli nakliye sağlanması hiç bu kadar önemli olmamıştı. Commonwealth daha fazlasını kapsıyor. ulusal yargı yetkisi altındaki okyanusun üçte birinden fazlası, bu nedenle sürdürülebilir bir küresel mavi ekonomi için beklentileri ilerletmek için IMO ile el ele vermekten heyecan duyuyoruz.”

IMO, güvenli, emniyetli, verimli ve çevre dostu uluslararası nakliye için küresel standartları belirleyen Birleşmiş Milletler denizcilik ajansıdır. Commonwealth Sekreterliği, Commonwealth'in iyi yönetişim, çok taraflı işbirliği ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etme çalışmalarının çoğunu koordine eden ve yürüten hükümetler arası bir organizasyondur. Buna, 56 üye ülkenin tümünün okyanusla ilgili zorlukları çözmek için aktif olarak işbirliği yapma anlaşması olan Commonwealth Mavi Tüzüğü'nün uygulanması da dahildir.

MoU, IMO-UNEP-Norveç İnovasyon Forumu 2022 sırasında Londra, Birleşik Krallık'taki IMO merkezinde imzalandı. İnovasyon Forumu, denizcilik sektörünün sıfıra geçişini hızlandırmak için inovasyonu desteklemeyi amaçlayan iki günlük bir hibrit küresel platformdur. - ve düşük emisyonlu gelecek. Forum, denizcilik sektörünün karbondan arındırılması için kapsayıcı inovasyona özel bir vurgu yaparak, IMO Dünya Denizcilik Günü 2022 "Daha Yeşil Denizcilik için Yeni Teknolojiler" temasıyla bağlantılıdır.

DSC04281

DSC04277

Editör: Fulya Tekin