Alternatif yakıt talebini karşılamak için LNG ikmal filosu inşa etme çabaları devam ederken, Hollandalı yakıt tedarik şirketi Titan LNG, hem LNG altyapısını daha da geliştirmek hem de biyo-LNG ikmaline yönelik ilk adımları atmak için yeni bir konsept ortaya attı. Şirket, yeni tasarım yakıt ikmal gemisinin inşası için bir ihale açacağını duyurdu.

LNG'ye erişilebilirliği artıracak!

Şirket, yeni LNG yakıt ikmal gemisi Titan Krios'un, Zeebrugge Limanı ve İngiliz Kanalı limanlarında bir deniz yakıtı olarak LNG'ye erişilebilirliği artıracağını belirtiyor. Krios tasarımının, 4.200 cbm kapasiteli, yüksek manevra kabiliyetine ve düşük karbon salınımına sahip, kompakt bir açık deniz LNG tedarik gemisi olduğu belirtiliyor. Gemi aynı zamanda hızlı, esnek ve güvenilir LNG tedariğini sağlamak için tüm imkanlarla donatılacak.

Gemi, emisyon azaltma düzenlemelerine uymak isteyen operatörler ve armatörler için biyo-LNG seçeneğini sunacak. Bio-LNG, biyolojik atıktan üretilen daha sürdürülebilir bir karbon nötr yakıt olarak değerlendiriliyor. Mevcut altyapı kullanılarak depolanabildiği ve tedarik edilebildiği, bunun yanısıra LNG ile harmanlanabildiği ve mevcut motor teknolojisinde kullanılabildiği için, bio-LNG çift tank tasarımı armatörler için yeni bir seçenek sunuyor.

Titan LNG Deniz Ticaret Direktörü Michael Schaap, "LNG'ye ve biyo-LNG'ye olan talep gittikçe artıyor, müşterilerimiz için doğru altyapının ve tedarikin sağlanması bu hususta çok önemlidir. LNG, sera gazı emisyonlarını azaltmak için anında ve uzun vadeli faydalar ve dekarbonizasyon hedeflerine ulaşmak için açık bir yol sunmakta. Bugün LNG mevcut olan tek yakıt seçeneğidir. Yeni Titan Krios'un genişleyen filomuza katılmasıyla birlikte, LNG'ye, bio-LNG'ye ve nihayetinde yeşil hidrojenden üretilen temiz LNG'ye küresel erişim yoluyla deniz taşımacılığı için daha sürdürülebilir bir gelecek sağlama çabalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Titan, Krios'un teslimatını 2023'te gerçekleştirilmesini bekliyor.

Editör: TE Bilişim