HSBC, konteyner taşımacılığının 2023'ün ortalarında dibe vuracağını tahmin ediyor

HSBC'nin küresel nakliye ve limanlar ve liman araştırmaları başkanı Parash Jain, spot oranların 7'ye düşmesiyle konteyner navlun oranlarının 2023'ün ortalarında dibe vurmasının beklendiğini tahmin ediyor.

HSBC'nin küresel nakliye ve limanlar ve liman araştırmaları başkanı Parash Jain, spot oranların haftada yüzde 7,5'e düşmesiyle konteyner navlun oranlarının 2023'ün ortalarında dibe vurmasının beklendiğini tahmin ediyor.

Bay Jain, 2023-24'te nakliye hatlarının kârlarının yüzde 80 oranında düşeceğini tahmin ettiği Eylül ayının başında konteyner taşımacılığının servetinde keskin bir düşüşe işaret eden ilk kişilerden biriydi.

İngiltere'den Seatrade Maritime News'in haberine göre, Jain, spot oranların beklenenden çok daha hızlı düşmesinden sonra sektörün dibe vurma zaman çizelgesini hızlandırdığı sırada sektördeki bazı kişilerin hissettiği gibi aşırı olumsuz olmaktan çok uzak.

'Hızlı ve öfkeli' başlıklı bir araştırma notunda hsbc, Şanghay Konteyner Taşımacılığı Endeksi (SCFI) tarafından bildirilen spot oranların Temmuz ayının sonundan bu yana yüzde 51 düştüğünü ve haftada yüzde 7,5 düştüğünü belirtti.

Editör: Fulya Tekin