Geçen hafta One Ocean Zirvesi sırasında sözleşmesi yapılan ve gelecek yıl teslim edilmesi planlanan yeni bir Fransız yelkenli kargo gemisi tanıtıldı.

Gemi, 2010 yılında Brittany'de kurulan ve halıhazırda Kasım 2020'den bu yana ilk yelkenli kargo gemisini işleten Grain de Sail tarafından inşa ettirilecek 

10 milyon Euro'nun altında kalacak

Fransız Piriou'nun Vietnam'daki tersanesinde inşa edilecek 52 metre uzunluğundaki yeni geminin 350 tonun üzerinde taşıma kapasitesi olacağı belirtiliyor. Şirket, yeni inşa gemi için toplam bütçenin gizli kaldığını ancak 10 milyon Euro'nun altında kalacağını söyledi. Yeni gemi, şirketin ilk gemisi olan, 24 metre uzunluğunda, 50 ton yük kapasiteli yelkenli gemiyi gölgede bırakacak büyüklükte. 2020'den beri transatlantik rotalar için kullanılan ilk gemi, yeni gemi faaliyete geçtiğinde Avrupa içinde kıyı sevkiyatı için kullanılacak.

Fransız bayrağı taşıyacak

Fransız bayrağı taşıyacak Grain de Sail 2, Fransa ve Avrupa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne şarap ve diğer kaliteli ürünleri ihraç etmek üzere transatlantik rotalar yapacak. Gemi aynı zamanda Latin Amerika'dan Fransa'ya ham madde taşımacılığı yapacak. Alüminyumdan inşa edilecek ve iki ayrı ambarda 238 palete kadar taşıma kapasitesine sahip olacak. Ek olarak, gemideki ayrı bir tank 18 m3'e kadar dökme sıvı taşıyabilecek.

Editör: TE Bilişim