Enerji sıkıntısı çeken Avrupa'dan talep arttıkça LNG siparişleri artıyor

Pekin'den Global Times gazetesinin haberine göre, ÇİN'in küresel pazar payının yaklaşık yüzde 50'sini oluşturan gemi yapımcıları, enerji açlığı çeken Avrupa'dan gelen talep nedeniyle çok ihtiyaç duyulan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) taşıyıcılarını sağlamak için çalışıyor.

Pekin'den Global Times gazetesinin haberine göre, ÇİN'in küresel pazar payının yaklaşık yüzde 50'sini oluşturan gemi yapımcıları, enerji açlığı çeken Avrupa'dan gelen talep nedeniyle çok ihtiyaç duyulan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) taşıyıcılarını sağlamak için çalışıyor.

Ing gemilerine olan talep, halihazırda faaliyette olan gemilerin oranlarını artırdı. Atlantik bölgesindeki 174.000 metreküp LNG gemisinin günlük fiyatı, Ağustos başında 74.000 ABD Dolarından şimdi 397.000 ABD Dolarına, rekor bir seviyeye yükseldi.

Hasar gören Kuzey Akım boru hattı ve Rus-Ukrayna savaşı nedeniyle, Avrupa'daki gaz arzı kısıtlı. Buna karşılık, LNG gemileri için siparişler, Çinli gemi yapımcılarının 2026'ya kadar sipariş defteri yığılmalarını bildirmesiyle çift haneli büyüme gördü.

Basında çıkan haberlere göre, bir Şanghay tersanesi, liman kapasitesinin yüzde 100'ünü kullanıyor ve 2026'ya kadar siparişleri elinde tutuyor.

Uzmanlar, LNG gemilerinin işçilik standardı, gelişmiş üretim hattı ve eksiksiz ve istikrarlı tedarik zincirleri için yüksek gereksinimleri olduğunu söyledi. Dünyanın üretim merkezi olan Çin, kendi geliştirdiği birçok gemi inşa teknolojisine sahiptir.

CSSC'ye bağlı bir gemi yapımcısı olan Hudong-Zhonghua Gemi İnşa Grubu, dev LNG gemileri inşa etmek için 24 saat çalışıyor. Bir çalışan söyledi
şapka siparişleri artıyor ve altı gemi üretim aşamasında. Çalışanlar iki vardiya halinde çalışmakta olup, avlu tam kapasite çalışmaktadır.

Avrupa, LNG taşıyıcılarının yanı sıra boru hatları yoluyla gelen ithalata büyük ölçüde güvenerek LNG için dünyanın üçüncü büyük tüketicisidir.

Avrupa enerji krizi derinleşmeye devam ederken, Avrupalı ​​enerji tüccarları her yerde LNG taşıyıcıları arıyor.

Basında çıkan haberlere göre, CSSC'den bir çalışan, 12 Ekim itibariyle dünya çapındaki gemi yapımcısının büyük LNG gemileri için 139 sipariş aldığını söyledi.

Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Co.'nun 26'sı bu yıl yeni olan 33 büyük kapasiteli LNG gemisinin teslimatı için siparişleri var ve birçok başka proje için pazarlık yapılıyor.

China State Shipbuilding Co (CSSC) bünyesindeki Jiangnan Tersanesi (Group) Co, kısa süre önce Hollandalı armatör Anthony Veder için 30.000 metreküp LNG gemisi teslim etti.

Gemi birçok yeni tip teknoloji, ekipman ve standart kullanıyor ve dünyadaki en büyük C-tipi çift kulaklı LNG tankeri.

Zhejiang Gemi İnşa Mühendisliği Derneği başkan yardımcısı Chen Daxi, "Avrupa ve Asya'daki ülkeler, yüksek standartları nedeniyle Çinli gemi yapımcıları için başlıca pazarlar ve Rusya-Ukrayna ihtilafı bu eğilimi yoğunlaştırdı" dedi.

Bay Chen, Çin'in gemi inşa sektörünün, özellikle ileri teknolojisi ve üretim kapasitesi nedeniyle dünyaya liderlik ettiğini söyledi.

Bir LNG taşıyıcısının inşa edilmesi normalde yaklaşık iki yıl alır ve sorunsuz üretim için istikrarlı bir tedarik zinciri gerekir ve eksiksiz bir tedarik zinciri ve olgun üretim hatları Çin'in daha fazla sipariş almasını ve bunları zamanında tamamlamasını mümkün kılıyor" dedi. .

Çin Ulusal Gemi İnşa Sanayi Birliği'nden alınan verilere göre, ilk sekiz ayda, Çin'in gemi inşa tamamlama hacmi 23.94 milyon tona ulaştı ve dünya pazarının yüzde 45,4'ünü oluşturdu ve yeni siparişlerin sayısı dünyada ilk sırada yer aldı.

Dernek, Çinli gemi yapımcılarının elindeki yeni siparişlerin dünya pazar payının yüzde 50,6'sını oluşturduğunu söyledi.

Editör: Fulya Tekin