Tuas Limanı 20 yılda tamamlandığında dünyanın en büyük tam otomatik limanı olacak

SİNGAPUR Başbakanı Lee Hsien Loong, istanbul eÅŸya depolama, tuas Limanı'nın yaklaşık 20 yıl içinde tamamen tamamlandığında dünyanın en büyük tam otomatik limanı olacağını söyledi.

Yakın tarihli bir miting sırasında konuşan Başbakan, ilk duyurulmasından 10 yıl sonra Tuas Limanı'ndaki ilerleme hakkında bir güncelleme paylaştı. Bay Lee, Tuas Limanı'nın 1. Aşamasının henüz tamamlandığını ve ardından 2., 3. ve 4. Aşamaların geldiğini söyledi.

Singapur'un CNA'sının bildirdiğine göre, "Bundan yaklaşık 20 yıl sonra tamamen tamamlandığında, Tuas Limanı yılda 65 milyon TEU'yu idare edecek, bugünün hacminin neredeyse iki katı olacak," diye ekledi.
'Dünyanın en büyük tam otomatik limanına sahip olacağız ve bu bizi denizcilik alanında lider bir küresel oyuncu yapmalı.'

Ulaştırma Bakanlığı (MOT) ayrı bir medya bilgi sayfasında, Tuas Limanı'nın 1. Aşaması için ıslah çalışmalarının Şubat 2015'te başladığını ve Kasım 2021'de tamamlandığını söyledi.

Bakanlık, Faz 2 için ıslah çalışmalarının Mart 2018'de başladığını ve Denizcilik ve Liman İdaresi'nin (MPA) Faz 3 için planlamaya başladığını söyledi.
Başbakan konuşmasında, Tuas Limanı'na geçişin, gelecekteki Greater Southern Waterfront için Shenton Way'den Pasir Panjang'a kadar ana kıyı arazilerini aşamalı olarak serbest bırakacağını söyledi.

'Tuas'a hareket çoktan başladı. AYE'de Tanjong Pagar terminalinin yanından geçerseniz, artık konteyner operasyonları için kullanılmadığını görebilirsiniz' diye ekledi.

"Neredeyse boş ve bu yüzden pandemi sırasında konteynır sahasında Covid-19 hastaları için izolasyon ve iyileşme tesisleri kurabiliriz."

www.denizhaber.com 

Editör: CAHİT İSTİKBAL